Ce cămăși ai voie să porți vara și cât de mult ar trebui să se vadă că mergi la sală

0
1394
ce camasi porti vara

Vara revin discuțiile despre cât de mult e permis să îți arăți mușchii, dacă ai sau nu voie să porți cămăși cu mâneca scurtă, cum ar trebui să arate tricoul perfect. De-a lungul timpului, s-au tot schimbat tendințele și au existat diverse percepții greșite, unele împinse până la nivel de glumă, așa încât e firesc să îți pui tot felul de întrebări și să nu mai știi ce să cumperi.

Vezi, de exemplu, o discuție mai veche aici, despre cum ar trebui purtată o cămașă cu mâneca scurtă, în combinație cu cravata. Dacă sfaturile sunt bune pentru New York, le poți urma fără probleme și în București.

Dacă mergi la sală frecvent, nu o faci doar pentru sănătate, ci îți dorești ca rezultatele să fie vizibile și apreciate de cei din jur. În același timp, te întrebi cât de mult ar trebui să poată fi indentificați pectoralii sau bicepșii prin cămașă sau prin tricou, în special vara, când granița dintre dintre perfectși prea multe alunecoasă și ușor de trecut.

E o problemă cu care se confruntă atât bărbații, cât și femeile, mai ales când vine vorba despre ținutele pentru birou sau pentru o întâlnire importantă: ce haine aleg și cât de mult las să se vadă?

Ce trebuie să știi despre regulile acestei veri, în alegerea cămășilor?

DA cămășii cu mâneca scurtă, dar ai grijă unde o porți

Apropo de percepții greșite, în ciuda comentariilor neprietenoase pe care le fac unii stiliști la adresa cămășilor de vară pentru bărbați, acestea au fost extrem de populare în anii ‘60, de exemplu, și sunt adesea asociate cu cămășile purtate de inginerii NASA care au participat la misiunea Apollo 13. Ce poate fi mai cool de atât? În plus, dacă îți dorești un stil original, să faci alegeri vintage poate fi o idee bună, după cum e și cazul unor celebrități ca talentatul și elegantul Leon Bridges, care chiar poartă frecvent astfel de cămăși.

Alege cămași pentru bărbați care te ajută să faci față mai ușor căldurii din timpul verii, însă poartă astfel de modele într-un context casual sau business casual și ai grija ca mânecile să nu fie, totuși, foarte scurte. Pentru un mediu de lucru tradițional, cum sunt băncile, alege mâneca lungă.

Lasă să se vadă că te antrenezi la sală, dar nu exagera  

Nu doar că e OK, dar este și recomandat să porți mai degrabă cămăși slim, în locul variantelor  mult prea lejere, care lasă uneori impresia de neglijență. Atâta timp cât nu te îndrepți spre extreme și nu îți arăți ostentativ bicepșii, o cămașă care urmează linia corpului complimentează întreaga ținută și lasă să se vadă faptul că ai grijă de tine și că faci eforturi să te menții în formă.

Același lucru este valabil pentru tot ceea ce porți – păstrează echilibrul și măsura și alege mai degrabă croielile care îți pun în valoare zonele lucrate la sală, fără a o face însă într-un mod mult prea evident.

Pentru a obține o ținută de vară completă, te poți inspira și din acest articol.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Storebrands

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here