Cartofii prăjiți de la McDonald’s, remediu pentru chelie

0
1850
Deși studiile au fost făcute până acum doar pe șoareci, oamenii de știință consideră că rezultatele sunt promițătoare, deci cu șanse mari de aplicabilitate și la oameni. 
Deși studiile au fost făcute până acum doar pe șoareci, oamenii de știință consideră că rezultatele sunt promițătoare, deci cu șanse mari de aplicabilitate și la oameni. 

Unul dintre compușii chimici folosiți pentru prăjrea cartofilor la McDonald’s ar putea fi un remediu eficient pentru chelie, ne spun cercetătorii japonezi.

Conform unui studiu din jurnalul de specialitate Biomaterials, cercetătorii de la Universitatea Națională Yokohama (UNY) din Japonia au descoperit că dimetilpolisiloxanul poate produce foliculi piloși.

Deși subiecții studiului au fost șoareci, oamenii de știință sunt optimiști: ei consideră că rezultatele se prea poate să stea în picioare și pentru tratarea calviției la specia umană.

„Metoda pe care am folosit-o este foarte promițătoare. Sperăm ca această tehnică să îmbunătățească terapiile regenerative pentru tratarea pierderii podoabei capilare din afecțiuni precum alopecia androgenă”, a spus Junji Fukuda, Ph.D., profesor la UNY, unul dintre autorii studuiului.

Cum anume au făcut Fukuda și colegii săi această descoperire epocală?

Atunci când celulele au fost crescute în preajma substanței respective, care se adaugă uleiului în care se prăjesc cartofii la McDonald’s pentru a nu sări, au crescut 5000 de germeni de foliculi piloși, ne spune revista The Evening Standard. Când acești foliculi au fost transplantați în scalpul șoarecilor, au început să le crească noi fire de păr.

Totuși, cercetătorii recomandă să rămânem rezervați până ce studiile vor dovedi eficacitatea acestui compus chimic și în cazul oamenilor. Până atunci, puteți încerca alte remedii care și-au dovedit eficiența în tratarea căderii părului.

Altă posibilitate ar fi să nu ți se mai pară ceva atât de îngrozitor chelia ta. Poți lua exemplu de la acești patru tipi. Întreținerea părului așa încât să arate frumos ia o mulțime de timp, timp pe care l-ai putea folosi pentru a te ocupa de starea ta generală de sănătate și, desigur, pentru a face sport.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here