Calatoreste cu stil

0
224

Incepe prin a pregati mai multe aspecte ale noului tau mod de lucru, aspecte fara de care sfirsitul lumii (a se citi “carierei tale”) va fi mai aproape decit crezi. S-ar putea sa fie cam dificil, deoarece oamenii care se deplaseaza tot timpul isi traiesc viata la fel de bine si fara tine. Indiferent daca sint colegi sau clienti, parteneri sau competitori..

Opteaza pentru evenimente importante

Incepe prin a pregati mai multe aspecte ale noului tau mod de lucru, aspecte fara de care sfirsitul lumii (a se citi “carierei tale”) va fi mai aproape decit crezi. S-ar putea sa fie cam dificil, deoarece oamenii care se deplaseaza tot timpul isi traiesc viata la fel de bine si fara tine. Indiferent daca sint colegi sau clienti, parteneri sau competitori, ei considera ca nu au nevoie de tine.

Cel putin, nu deocamdata. insa tu ai nevoie de ei, pentru ca vrei sa iesi din spatele biroului si sa incepi sa decontezi niste cheltuieli. Prin urmare, trebuie sa ai o serie de intilniri. Mai intii, stai de vorba cu un manager de virf, pentru ca acesta sa te cunoasca mai bine. Apoi prezinta-ti calitatile in fata sefului de la marketing, relatii publice sau orice alt departament pentru care stii ca poti face ceva.

Iesi la o cafea cu un sef de fabrica, o persoana a carei decizie cintareste mai putin, dar pentru care stii ca poti fi util. Treci in revista operatiunile pe care le supraveghezi tu insuti, punind accentul pe cele pentru care stii ca poti face ceva. Te-ai prins? Poti pleca in deplasari, atita timp cit ai ceva de oferit cuiva si nu poti face asta decit zburind intr-un loc atat la 3.000 de kilometri departare… Indiferent daca te duci sa semnezi contracte pentru aprovizionarea cu hardware sau cauti solutii de optimizare a functiilor personalului, trebuie sa pleci neaparat. Pentru ca asta fac baietii destepti.

Ceilalti stau la birou si se plictisesc in fata computerului. Inca un lucru: nu incerca sa inghesui prea multe sarcini intr-un pachet de dimensiuni reduse. Doar nu esti nici cal de povara si nici unul din renii lui Mos Craciun. Esti un personaj important, care trebuie sa aiba loc de intors. Asta inseamna ca trebuie sa fii plecat indeajuns de mult timp pentru:

  1. rezolvarea unei probleme
  2. distractie si
  3. o disparitie din decor.

O deplasare satisfacatoare include si o perioada de tranzitie, in care sa nu fii nici aici, nici acolo si pe parcursul careia sa-ti aduci aminte cu nostalgie de timpurile cind oamenii nu te considerau asa de important ca acum.

Anticipeaza finalul

Regula de baza pentru o cariera de succes e foarte simpla: fara surprize. Cu atit mai mult intr-o deplasare, in care toate lucrurile ar trebui sa mearga ca unse. Asta inseamna ca trebuie sa stii despre ce se va discuta in fiecare dintre intilnirile pe care le vei avea si, pe cit posibil, cum se vor termina acestea.

Avocatii fac asta tot timpul: pun intrebari la care stiu deja raspunsul. si tu poti face la fel, pentru ca exista mari sanse sa fii mai inteligent decit toti avocatii pe care-i cunosti. Ai putea spune: “Daca stiu deja totul despre ceea ce am de gind sa fac, ce rost mai are sa ma deplasez pina acolo?” E o intrebare foarte buna. Iar raspunsul este: de aia! Oamenii importanti se deplaseaza tot timpul, iar daca nu ai un motiv pentru asta, nu esti indeajuns de important.

Dar tu o vei face, pentru ca esti important. Evita, insa, surprizele – astea sint pentru amatori, frate.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here