4 lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să pui mușchi

1
2243
Nutriționistul Carolyn Brown împărtășește mici „secrete” pe care cu siguranță vei vrea să le aplici ca să pui mușchi, simțindu-te în același timp bine.
Nutriționistul Carolyn Brown împărtășește mici „secrete” pe care cu siguranță vei vrea să le aplici ca să pui mușchi, simțindu-te în același timp bine.
Dacă vrei să pui mușchi pe tine  la modul serios, nu prea te poți baza doar pe mersul la sală. Substanțele pe care corpul tău le primește din dietă joacă un rol cel puțin la fel de important. Începând de la sursele de nutrienți și până la cantitatea de proteine pe care le consumi, mulți factori care țin de dietă au un cuvânt important de spus în privința felului în care stau mușchii pe tine. Carolyn Brown, R.D., nutriționist la Foodtrainers, îți poate da câteva sfaturi care ar trebui să te ajute să pui mușchi așa încât să și arăți dar să te și simți bine.

1. Nu toate caloriile au aceeași valoare

„Nu poți să îți construiești un aspect frumos musculos cu o dietă care e nepotrivită pentru asta”, spune Brown. „Ceea ce mănânci joacă un rol extrem de important, crucial chiar putem spune, în a pune mușchi”.

 

„Dacă te întrebi de câte proteine ai nevoie, sugestie mea e de aproximativ 2g per kilogram din greutatea considerată ideală. Nu trebuie să pierzi din vedere că al tău corp însă poate absorbi cel mult 25 – 35g de proteine la o masă. Drept urmare, e posibil să te numeri printre cei care au nevoie de suplimente proteice, sub diverse forme”.

3. Introdu proteinele din zer în dietă

„Cu siguranță că vrei să optimizezi aportul nutritiv al gustărilor de dinainte sau de după antrenament”, spune Brown.

„Recuperează-te după efort cu un shake proteic pe bază de zer, sau cu o masă adevărată pe bază de pește, pui, ouă sau carne într-un interval de timp de o oră după efortul de la programul de exerciții”.

4. Nu totul se reduce la proteine

Legumele și grăsimile bune ar trebui să facă parte din setul tău de arme pentru câștigul de centimetri în mușchi”, spune ea. „Încearcă să le faci parte a oricărei mese pentru ca nu doar să arăți bine, ci să te și simți excelent”.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here