Berea – manualul utilizatorului

5 iunie 2015

Bun-venit în noua eră a berii, în care oferta de arome este tot mai mare, iar băuturile din microberării se apropie de excelență. Acum, mai mult ca oricând, e momentul să le încerci

capace bere _dsc8389 as smart object-1
Previous1 din 7Next
Poți folosi tastele ← →

De Clint Carter, Mike Darling, Michael Easter, Mihai Ghiduc, Paul Kita, Adina Steiman și Julie Stewart. Adaptare Irina Mereacre. Fotografii de Charles Masters.

Berea, în patru pași simpli

Când eram mic și am gustat pentru prima oară băutura asta, mi-am jurat să nu mai pun vreodată în gură asemenea amăreală. Mi-am încălcat promisiunea asta de mii de ori.

Berea nefiltrată

Am descoperit-o în facultate, adusă de băieții de la Mecanică, direct din fabrica unde se produceau berile Zimbru și Moldova. Nu se găsea la magazin – dar oamenii din fabrică știau că, dacă umpli sticla cu lichid înainte de a-l trece prin procesul de filtrare, o să bei o bere mai bună.

Aventura cehească

Credeam că testasem deja toate blondele din lume, dar nicio excursie n-a fost la fel de plăcută ca prima vizită la Praga, unde, la fiecare pas, descopeream câte un soi nou de bere, una parcă mai răcoroasă și mai cristalină ca precedenta.

Povești de la mănăstire

Într-o excursie la Mănăstirea Neamț, am descoperit un călugăr întreprinzător care ne vindea vin. Ce încălcare a poruncilor, mi-am zis. Apoi am aflat de mănăstirile belgiene și le-am gustat berea. Cine mai are nevoie de aghiazmă cu așa o băutură sfântă?

Elefants and castle

Așa se chema pubul dintr-un orășel de pe coasta de est a Angliei, unde am băut primul ale englezesc servit ca la carte: de la dozator, barmanul a turnat în pahar până a dat pe afară și a ras spuma cu un fel de riglă. Era călduță, cu gust de cafea și cu miros de gazon și al naibii de bună. —Mihai Ghiduc

Previous1 din 7Next
Poți folosi tastele ← →


Categorii: Lifestyle

Comentarii



Aboneaza-te la newsletter-ul Men's Health!






Noutăți