Ascunde-ți latura sălbatică

0
292

Vrei să ai o înfățișare mai bună pentru birou, dar fără să porți căra-re pe mijloc, așa cum face Dwight din The Office? Nu te teme. „Regulile hairstylingului se duc într-o direcție potrivită mediului de afaceri“, spune Mike Sposito, frizer-șef la Fellow Barber în Williamsburg.

„Nu înseamnă că lookul tău trebuie să fie plictisitor.“ Secretul constă în a-ți găsi o tunsoare suficient de versatilă pentru a fi potrivită la birou, în timpul săptămânii, și confortabilă în timpul weekendului.

În loc să îi ceri frizerului să îți lase calota înaltă și să tundă părul foarte scurt în laterale, spune-i să folosească nivelul doi pentru laterale, iar aproape de creștetul capului să ajungă chiar la doi-trei centimetri. „Este o variantă îmbunătățită a tunsorii clasice de om de afaceri“, spune Mike. În față, păstrează o lungime a părului între 7 și 12 centimetri și roagă-l pe stilist să te tundă din ce în ce mai scurt înspre ceafă, astfel încât părul tău din față să fie de două ori mai lung decât cel din spate. „În felul acesta, vei putea să îl aranjezi în orice direcție – inclusiv să îl dai pe tot înspre spate –, fără să te încurce excesul de păr“, declară Mike Sposito.

Freza cu dublă întrebuințare

Impresionează la birou

Folosește o cantitate cât dimensiunea unei monede dintr-o pomadă care oferă luciu mediu sau scăzut (Tecni.Art Depolish, de la L’Oréal Professionnel). Aplic-o pe părul umed, începând din creștetul capului. Piaptănă părul în direcția creșterii firelor de păr (verifică în ce direcție sunt orientați foliculii capilari). Încheie pieptănând înspre spate, dar și un pic într-o parte, părul din față.

Cucerește orașul

Usucă părul cu foehnul aproape în întregime, spre spate. Apoi aplică pe partea din față o cantitate cât o monedă dintr-o cremă de păr matifiantă. Folosește degetele pentru a trage câteva șuvițe subțiri de păr tot de aici (cât un creion). Folosește uscătorul încă o dată, dar ținându-l cam la 30 de centimetri de păr. Vei da mai multă înălțime părului din față și vei finisa lookul.

Ai grijă de față

Nivelul 1: Barbă

„O barbă de jumătate de centimetru trebuie tunsă de două ori pe săptămână cu nivelul doi al aparatului de bărbierit“, spune Mike Sposito. Pe gât folosește nivelul 1, ca să se estompeze gradat. În laterale, las-o să se întrepătrundă cu părul, folosind treapta a treia. Fără protecția detașabilă, conturează barba până la pomeți și curăță firele răzlețe. La final, tunde-te de la mărul lui Adam în jos.

Nivelul 2: Proaspăt bărbierit

„Tunde-ți barba de 10 milimetri, la nivelul 1, și las-o o săptămână, pentru a estompa liniile lăsate de bronz“, spune Mike Sposito. Folosește un exfoliant de față.“ Pielea din jurul foliculilor se poate strânge, formând mătreață“, spune el. Masează cu un ulei înainte de bărbierit, pentru a ajuta lama de ras să alunece ușor, și aplică un strat de cremă de ras – dar nu spumă, care îți poate usca pielea.

Nivelul 3: Piele fină, de bebeluș

Folosind treapta a doua, bărbierește-te cu mișcări scurte, în direcția de creștere a părului, clătind lama după fiecare mișcare. Vrei un bărbierit mai scurt? Mergi de-a lungul firelor de păr. „Ține minte faptul că părul își schimbă direcția, mai ales în zona gâtului“, spune Sposito. La final clătește cu apă rece, pentru a-ți închide porii, apoi aplică un aftershave fără alcool și o loțiune hidratantă.

De Dan Michel. Adaptare de Ioana Vasile. Fotografii de Phil Knott

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here