Arată-i copilului ce faci la job

0
285

Cere aprobarea
Cu câteva săptămâni înainte, întreabă-ți șeful dacă e OK să sacrifici o zi de muncă (sau jumătate) ca să-ți aduci copilul la birou. Eventual, vorbește și cu alți colegi să-și aducă odraslele. Astfel, copilul tău se va simți mai în largul lui și își va face prieteni noi. (Ține minte că unele birouri nu sunt prea „prietenoase“ cu copiii.)

Discută între patru ochi
„Dacă vorbești cu cel mic cu o seară înainte de marele eveniment, îl vei liniști și-i vei crește entuziasmul“, susține Peter Johnson, șeful firmei specializate în consultanță U.S. Benefits for Goldman Sachs și coordonatorul proiectului Ziua în care ne aducem copiii la muncă. Spune-i copilului tău care e planul pentru a doua zi, descrie-i biroul și povestește-i câte ceva despre colegii tăi. Întreabă-l ce vrea să mai știe sau dacă are emoții și ajută-l să-și aleagă hainele.  

Implică-l
Ca să crești încrederea copilului, cere-i părerea. („Iată ce trebuie să fac astăzi. Cu ce să încep?“) sau încredințează-i un proiect („Am nevoie de niște idei pentru logoul ăsta. Vrei să desenezi câteva?“). Cel mic se va simți important și implicat. „De asemenea, poți să-ți trimiți copilul la biroul unui coleg“, spune Dan Kindlon, autorul cărții Raising Cain. Cu o săptămână înainte, întreabă câțiva colegi dacă ar putea să stea cu cel mic, în caz că ești chemat să lucrezi pe bune.

Pleacă devreme
Ia-ți liber în acea după-amiază. Apoi faceți ceva amuzant și relaxant. Poate aveți chef de o vizită la grădina zoologică ori vreți să vedeți un film sau poate vă place minigolful. „Aveți toată ziua la dispoziție să vorbiți despre prima lui zi la birou și despre ceea ce face tata“, spune Kindlon.

Foto: Shutterstock

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here