Ar trebui ca bărbații să se radă la axilă?

0
2249
Întrebarea despre ce facem cu părul de la axilă a fost lansată recent pe formului lui Reddit, acolo unde oricine e liber să își dea cu părerea, oricare ar fi ea.
Întrebarea despre ce facem cu părul de la axilă a fost lansată recent pe formului lui Reddit, acolo unde oricine e liber să își dea cu părerea, oricare ar fi ea.

Când vine vorba despre pilozități corporale, inevitabil apar și întrebări despre ideea de masculinitate și dacă aceasta devine sau nu îndoielnică atunci când sunt folosite metode precum epilatul sau depilarea cu ceară.

O întreagă discuție a pornit pe forumul lui Reddit /r/AskReddit, cunoscut deoarece creează dependență rapid, de la o întrebare foarte directă: ar trebui ca bărbații să își radă părul de la axilă sau din zona inghinală?

Menshealth.com a mai scris în trecut despre cum și de ce ar fi bine ca tipii să folosească lama de ras pentru a scăpa de parul de la subțioară. Cum atitudinile cu privire la subiect se pot schimba rapid, merită să ne punem din nou întrebarea.

Ca de obicei, respondenții de pe forumul Reddit au avut opinii puternice, susținute de argumente diferite. Iată câteva dintre acestea cu privire la propriile „preferințe axilare”, ca să le spunem așa.

Cineva a punctat care e, de fapt, problema reală. „Nimănui nu-i pasă, atâta timp cât te speli și ștergi bine dup-aia.” — Imadethis4things

Unii au fost destul de apatici. „Igienă? Dacă e o problemă așa de mare, poți măcar să-l aranjezi puțin din când în când. Dar dacă nu, lasă-l în pace.”  — ChickenAgent

Deci cum rămâne pînă la urmă? Ca de obicei, nu există un răspuns corect și altul greșit.

În privința esteticii, mulți preferă să nu li se vadă pilozitatea axilară atunci când ridică brațul. Alții sunt deranjați de transpirație și miroul neplăcut pe care îl produce în timpul activității fizice.

Părul poate fi însă și ceva bun. Conform anumitor teorii, părul axilar poate reduce de fapt transpirația. În antichitate, era chiar considerat un simbol al atractivității sexuale.

În plus, dacă te razi, mai ales prima dată, ar putea fi destul de inconfortabil. Dr. Mona Gohara, profesor asociat de dermatologie clinică la Universitatea Yale, a declarat pentru GoodHousekeeping.com  rasul la axilă poate provoca „iritații, foliculită, erupții cutanate, inflamații sau chiar infecții datorate lamelor murdare”.

Indiferent că ești păros sau nu, curățenia e esențială. Dacă te speli regulat și folosești deodorant dar vrei totuși să te razi sau epilezi, e important să o faci corect, folosind instrumente adaptate pielii sensibile. Ai grijă ca totul să fie foarte curat. În plus, e important să faci asta pentru că vrei tu, nu pentru că altcineva preferă o axilă fără păr.

Acestea fiind spuse, problema dacă să te ocupi sau nu de părul de la subțioară revine la o decizie pe care trebuie să o iei tu singur. Dacă nu vrei s-o faci, nu e absolut nicio problemă.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here