Ai un ego suficient de mare?

0
827

Îți trâmbițezi reușitele pe Facebook, Instagram sau chiar Twitter? Poți să-ți manipulezi colegii fără să ridici un deget? Te gândești că ești un tip nonconformist? Felicitări: ai putea suferi de narcisism. Iar asta poate fi o chestie bună – cel puțin pentru cariera ta.

Președinții Statelor Unite ale Americii au niveluri de „narcisism grandios“ mai mari decât media, spun cercetătorii de la Universitatea Emory, al căror studiu a asociat acel gen de personalitate cu abilități precum persuasiunea, asumarea riscului și managementul situațiilor de criză. Gândește-te la rolul lui Kevin Spacey din House of Cards.

„Cu moderație, unele trăsături narcisiste pot fi utile la locul de muncă“, spune Tony Ferretti, un psiholog din Florida. „Încrederea ridicată în propria persoană, sociabilitatea și automotivarea poartă, de fapt, numele de «narcisism adaptativ».“ Secretul este să adopți trăsăturile care stimulează succesul și să te descotorosești de cele care te transformă într-o persona non grata. Ca să fii un învingător, aruncă o privire în oglindă („Drăguțule!“) și pe testul nostru.

De Arianne Cohen. Fotografie de Travis Rathbone. Adaptare de Irina Mereacre.

MH0914_DPT_WOR_01

1
2
3
4
5
6
7
8
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here