Ai grijă de câinele tău

0
298

Nimic nu este sigur când vine vorba de animale. Cu toate acestea, crescătorii cu experiență vor ști să-ți spună la ce afecțiuni congenitale este predispusă o anumită rasă. ADN-ul însă indică mai mult decât riscul unui câine de a avea o boală anume. Află ce rasă ți se potrivește cel mai bine, în funcție de trăsăturile de caracter ale acesteia. Te ajută dr. Jerold Bell, medic veterinar și profesor asociat de genetică la Școala de Medicină de la Universitatea Tufts, și dr. Sandra Sawchuk, instructor clinician și medic veterinar la Școala de Medicină Veterinară din cadrul Universității Wisconsin, din Madison.

Stai într-un apartament
Ogar
Un câine de curse într-un apartament? Da, este o alegere inspirată. Acești câini sunt liniștiți, independenți și retrași. „Le place să stea întinși“, spune dr. Sawchuk. Însă au risc crescut de boli gingivale, așa că periază-le dinții zilnic.

Stai mult în aer liber
Labrador Retriever
E ideal dacă îți plac excursiile, să alergi și să arunci un Frisbee. „Devotamentul, inteli­gen­ța și temperamentul flegmatic sunt pe placul multor persoane“, spune dr. Bell. Are musculatura bine definită, fiind cel mai fericit când este activ.

Ești tată (sau vrei să devii)
Collie
Au tendința să fie jucăuși în aer liber și calmi între patru pereți. (Copiii ar putea să le urmeze exemplul.) „Trebuie să le periezi blana – astfel vă veți apropia“, spune dr. Sawchuk. Caută un collie cu păr mai scurt, dacă vrei să-l piepteni mai rar.

 

Editate de Irina Mereacre. Foto: Levi Brown, aranjament decor: Megumi Emoto/Anderson Hopkins; ilustrații de Sascha Elmers.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here