Accesoriile masculine care fac diferența dintre un băiat și un bărbat

0
1484

Dacă în adolescență și în facultate obișnuiai să porți lanțuri, inele sau eșarfe în carouri pentru a scoate în evidență rebelul din tine, a sosit momentul să mai renunți la zorzoane și să te rezumi la câteva accesorii de bun gust și de foarte bună calitate.

Ceasul, cureaua și portofelul

Trei accesorii și toate trei la fel de importante – ceasul de la mână, cureaua de la pantaloni și portofelul din buzunar. Ce le unește? Faptul că un bărbat le poartă zilnic. Dacă butonii, cravata sau ochelarii de soare se potrivesc numai în anumite contexte, aceste trei obiecte sunt purtate de orice bărbat de fiecare data când pleacă de acasă.  

Ceasul este un simbol al masculinității, iar unul de calitate se observă de la depărtare, fără să fie nevoie ca purtătorul să-i menționeze brandul. Deși în ultimii ani ceasurile inteligente au devenit tot mai populare, un ceas clasic nu ar trebui să lipseasca niciodată de la mâna unui bărbat care se vrea a fi stilat. Un ceas sport sau mai elegant, cu brățară metalică sau curea din piele, ca cele de aici, este un accesoriu must-have al unui bărbat.

Cureaua este și ea genul de obiect la care nu ar trebui să te uiți la bani când faci o achiziție, pentru că este un accesoriu care își arată valoarea încă de la prima vedere. O curea ieftină va arăta ”de duzină” și va compromite o ținută bine aleasă. Este de preferat să ai în dulap trei curele din materiale de bună calitate, cu un aspect simplu, dar stilat, decât zece ieftine și de o calitate indoielnică. Și când vorbim despre curele, potrivirea este cheia. Un astfel de accesoriu din material textil nu va avea nimic în comun cu o pereche de pantaloni office, așa că, alege cu grijă.

Un alt obiect care nu ar trebui să-ți lipsească este portofelul. Dacă portomenul cu scai și elastic era scuzabil până pe la 20 de ani, după ce schimbi prefixul trebuie să te axezi pe modele din piele, în culori neutre (negru, maro). Nu este genul de accesoriu pe care să îl etalezi pe masă sau pe birou în public, însă, când trebuie să îl scoți din buzunar, este de preferat să facă o impresie bună și nu să stârneasca amuzamentul celor din jur cu sunetul scaiului.

Unele accesorii se potrivesc doar la ocazii speciale

Aceste accesorii trebuie alese în funcție de ocazie sau de job. Papionul a devenit foarte popular în ultima vreme și nu mai este purtat doar la ocazii speciale, ci și la unele ținute casual. Totul ține de model, dimensiuni și materialul acestuia.

Și când vorbim despre cravată se pune problema contextului. Cravatele subțiri, din materiale neconvenționale precum pielea reprezintă adesea un accesoriu care pune în valoarea o ținuta altfel ternă. Dacă vorbim despre un moment deosebit sau un eveniment black-tie, e cazul să uiți de cravatele colorate sau jucăușe și să alegi modele mai sobre. Materialul este și el extrem de important și trebuie adaptat ocaziei. Ai la dispoziție materiale precum mătasea, inul, bumbacul sau lâna, fiecare dintre acestea fiind potrivite pentru anumite evenimente sau anotimpuri. Nu uita să acorzi atenție și imprimeului, o cravată cu personaje din desene animate sau mesaje haioase ar trebui păstrată numai pentru întâlnirile între prieteni (foarte buni).

Butonii fac și ei parte din categoria accesoriilor care merg doar la anumite ocazii. Nu sunt genul de obiecte pe care să le porți la job în fiecare zi. Și în acest caz vorbim despre adaptarea la ocazie și ținută, dar și despre alegerea unor modele de bun gust. Butonii nu sunt accesorii care trebuie să-ți ia ochii, ci un accent stilat la o ținută elegantă. Nu trebuie să ai nenumărate perechi, mergi pe ideea de puțin și bun.

Cum să alegi accesoriile

În funcție de stilul personal, poți purta absolut orice îți place, însă niciodată nu ar trebui ca accesoriile să te încarce și să-i determine pe cei din jur să fie mai atenți la ele decât la ceea ce spui. Ideea de bază este că orice porți trebuie să te reprezinte, altfel vei arăta ridicol, lucru pe care suntem siguri că nu ți-l dorești.

Oricât de mult te atrage o pălărie fedora în stilul lui Frank Sinatra, mai bine ai renunța la acest gând dacă restul garderobei tale nu este în ton cu acest stil. Același lucru este valabil și pentru inelele masive specifice artiștilor din zona metal. Așadar, totul ține de potrivire și de alegeri care să se plieze pe stilul tău personal.

În același timp, după o anumită vârstă ar trebui să te gândești și la mesajul pe care îl transmiți celor din jur prin vestimentația ta. În funcție de domeniul în care lucrezi, adaptează-ți vestimentația și accesoriile pentru a nu risca să fii judecat greșit atunci când mergi la un meeting important.  Ne place sau nu, felul în care ne îmbrăcăm și orice lucru alegem să purtăm transmit un mesaj despre noi, iar obiectivul este ca acesta să fie unul pozitiv.

Diferența dintre un băiat și un bărbat atunci când vine vorba despre accesorii o face adaptarea la moment. Un bărbat matur, care și-a definit un stil știe când e momentul să poarte un ceas deosebit și butoni sau când acestea sunt total nepotrivite contextului.

Oricât de greu ți-ar fi să renunți la unele accesorii adolescentine sau care îți aduc aminte de tânărul nebun și zvăpăiat din liceu și facultate, uneori este recomandat să faci un efort. Nu trebuie neaparat să le arunci, ci doar să le porți atunci când nu există riscul de a te compromite social și profesional.

Tu de care dintre accesoriile tale nu te poți despărți? Ce obiect crezi că nu ar trebui să-i lipseasca din garderobă niciunui bărbat?

Sursa foto: https://pixabay.com/  

Articol realizat împreună cu watchshop.ro.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here