Despre simțul mirosului și viața sexuală

0
1325
Ei bine, se pare că nasul știe! Cu cât simțul mirosului e mai dezvoltat, cu atât e mai probabil să ai o viața sexuală mai bună.  
Ei bine, se pare că nasul știe! Cu cât simțul mirosului e mai dezvoltat, cu atât e mai probabil să ai o viața sexuală mai bună.  

Dacă ești întotdeauna primul care să simtă mirosul îmbietor al grătarului pregătit în curtea vecină, un studiu recent publicat în Archives of Sexual Behavior arată că e posibil ca viața ta sexuală să fie mai bună decât a majorității oamenilor.

Echipa de cercetători a descoperit că cei care au un simț olfactiv mai bun declară că resimt mai multă plăcere în timpul actului sexual. Femeile care depistează mirosurile rapid, de exemplu, au mai multe orgasme.

Cercetătorii le-au dat să miroasă Sniffin’ Sticks (niște eprubete cu substanțe imitând mirosuri freecvent întânite în viața de zi cu zi) participanților la studiu (42 de femei și 28 de bărbați între 18 și 36 de ani), ca măsură obiectivă a sensibilității lor olfactive. Apoi, participanții au răspuns unui sondaj cu privire la viața lor sexuală, sondaj care a inclus întrebări despre dorință, frecvența actului sexual și a orgasmului, precum și despre plăcerea pe care o resimt atunci când fac sex.

Rezultatele au arătat că cei cu o sensibilitate olfactivă ridicată și-au evaluat contactele sexuale ca aducându-le mai multă plăcere. Dorința sexuală însă nu a părut să fie relaționată cu simțul mirosului.

Deși autorii nu pot explica de ce sensibilitatea olfactivă mai pronunțată e corelată cu obținerea de mai multă plăcere din sex, ipoteza lor este că „percepția mirosurilor corporale, cum ar fi sperma, transpirația sau secrețiile vaginale, pare să îmbunătățească experiența sexuală”. Cu alte cuvinte, e posibil ca dacă te concentrezi să îți adulmeci puțin partenera/ul în timpul preludiului, plăcerea finală să fie mai mare.

Lăsând mirosurile la o parte, ideea de bază e că dacă nu ești foarte mulțumit de viața ta sexuală, sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face ca să „aromatizezi” puțin lucrurile. De exemplu, ai putea începe prin a încerca o poziție ceva mai neobișnuită decât clasica poziție a misionarului. Iată aici o posibilă sursă de inspirație la capitolul ăsta. Dacă ești gata pentru mai multă aventură, poți adăuga și o jucărie erotică. De exemplu, aparatele de masaj pentru prostată sunt o bună opțiune pentru a găsi punctul G masculin și a te bucura de beneficiile extrem de plăcute ale acestei atingeri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here