8 lucruri care fac diferența între bărbații adevărați și cei imaturi

0
1353

Ce înseamnă, însă, să fii un bărbat adevărat?

Haideți să ne lămurim puțin cu privire la acest aspect și să le explicăm și iubitelor și amicelor noastre ce înțelegem noi prin a fi un „bărbat adevărat”:

  1. Bărbații adevărați sunt dependenți de aventură

Nu ne referim la aventurile de o noapte, ci la dependența de adrenalină. Suntem construiți genetic pentru a ne îndrăgosti de aventură și de adrenalină, iar miile de ani în care ne-am pus viața în pericol vânând animale sălbatice pentru a putea hrăni tribul în preistorie și-au pus amprena asupra alegerilor noastre inconștiente din prezent. Puțini știu care sunt, de fapt, efectele adrenalinei asupra organismului nostru, însă acest foarte scurt articol ne explică, succint, ceea ce noi înțelegem mai bine decât oricine și ceea ce multe dintre prietenele noastre ignoră cu grație. Bărbații adevărați sunt, prin definiție, căutători de senzații tari și nu ratează nicio ocazie pentru a le cunoaște. Cine nu știe, încă, la ce ne referim, avem aici câteva exemple elocvente. Bărbații adevărați n-ar rata ocazia să facă așa ceva măcar o dată în viață.

  1. Bărbații adevărați nu caută scuze, ci caută să facă

Bărbații adevărați nu caută scuze precum „nu dețin destule informații”, „plouă”, „e frig afară și n-am șosete groase” sau „e prea frumoasă, deci sigur are nasul pe sus”. Bărbații caută, întotdeauna, noi modalități de a-și atinge scopurile și sunt axați pe soluții. Știm că și tu ai fost acuzat, nu o dată, de partenera ta că nu ești empatic și că nu știi s-o asculți atunci când are o problemă. Știm și cauza: tu căutai o strategie pentru a rezolva problema respectivă. Pur și simplu, asta fac bărbații adevărați. Nu-i așa?

  1. Bărbații nu reprimă, ci exprimă

Bărbații imaturi își reprimă mereu gândurile și sentimentele, de teamă să nu fie judecați de cei din jur. Ia să vedem, ce fac, în schimb, bărbații adevărați? Exact: ei își exprimă sentimentele și dorințele, deoarece știu că doar astfel pot avea parte de ceea ce-și doresc. Nimeni nu le citește gândurile și au depășit de mult vârsta la care era de ajuns să scâncească de foame pentru ca cineva să le dea de mâncare.

  1. Bărbații adevărați nu caută vinovați

Bărbații imaturi încearcă mereu să dea vina pe alții pentru eșecurile lor. Fie șeful a fost prea exigent, fie iubita a fost neserioasă, fie pilele altora i-au împiedicat să se angajeze și, bineînțeles, societatea este mereu de vină pentru că nu înțelege ce valoare zace chiar în sânul ei. Bărbații adevărați, în schimb, își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni și pentru efectele lor. Ei știu că doar acceptând greșelile și învățând din ele vor putea evolua.

  1. Bărbații adevărați caută dovezi că nu au dreptate

Bărbații imaturi caută mereu argumente care să dovedească faptul că au dreptate în ceea ce susțin. Bărbații adevărați știu să piardă o discuție și caută dovezi că nu au dreptate. Ei nu caută validarea celorlalți și nu „decretează”, ci sunt dispuși să-și schimbe părerea atunci când ceilalți au dreptate, deoarece sunt foarte siguri pe ei și știu că o astfel de atitudine nu îi va dărâma. Sau, pe scurt, „pentru că pot”.

  1. Bărbații adevărați sunt inspirați de succesul celorlalți

Bărbații imaturi sunt intimidați de succesul celorlalți. Când cineva din anturajul lor înregistrează un succes răsunător într-un anumit domeniu, imaturii devin nervoși și invidioși. Ei tind, totodată, să minimalizeze meritele celorlalți. Bărbații adevărați se inspiră, însă, din realizările celorlalți și încearcă să afle care este rețeta succesului.

  1. Bărbații adevărați îi ajută pe ceilalți, nu se cațără pe ei

Un bărbat imatur este cu atât mai fericit cu cât este mai mare numărul celor față de care se simte superior. Un bărbat adevărat îi ajută, însă, pe cei din jurul său să reușească în ceea ce își propun. În fond, este mult mai util să ai prieteni de succes decât „looseri”, nu-i așa?

(P) Articol realizat împreună cu smartexperience.ro
Foto: shutterstock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here