7 semne că ești un bărbat care știe să se îmbrace cu stil

0
1349

Se spune că haina îl face pe om și chiar dacă nu ești chiar de acord cu zicala, probabil știi deja cât de mult contează o apariție impecabilă la un interviu, la prima întâlnire sau la un meeting cu partenerii de afaceri. Hainele transmit anumite mesaje despre noi, iar când vrei să faci o impresie bună, trebuie să te prezinți fără cusur.

Poate că la început căutai sfaturi sau idei prin revistele de modă sau te inspirai de la persoane pe care le admirai, însă în timp ai început să îți creezi propriul tău stil, cu care să te simți confortabil și care să te reprezinte. Iată care sunt primele semne că ai ajuns la maturitatea stilului tău vestimentar și că știi cu adevărat să te îmbraci bine:

Ai cel puțin un costum care îți vine ca turnat

Indiferent de jobul pe care îl are, orice bărbat are nevoie la un moment dat de un costum care să îi vină ca turnat. O greșeală frecventă pe care o fac mulți este că își iau costume a căror calitate lasă de dorit și a căror mărime este nepotrivită. Prima diferență o observi când te uiți la cusături și croială. Aruncă o privire peste aceste costume bărbătești, ca să vezi cum ar trebui, de fapt, să îți vină costumul ideal. După cum vezi în imagini, croiala ideală a costumului e diferită față de ce vezi în magazinele obișnuite, dar abia când îl îmbraci vezi cu adevărat efectul spectaculos al clasicului costum.

Ai mereu pantofii impecabili

Este greu să îți păstrezi pantofii perfect curați când afară plouă și ai parcat mașina departe, însă dacă știi că urmează să intri într-o ședință sau ai o întâlnire, ia-ți câteva minute să îți lustruiești puțin încălțările. Niște pantofi cu urme de noroi pot face și cel mai elegant costum să arate neîngrijit, așa că nu uita niciodată de acest aspect.

Hainele îți vin mereu perfect

Chiar dacă ai în dulap haine de la branduri de lux, din cele mai bune materiale și din ultimele tendințe, asta nu înseamnă mare lucru dacă nu îți vin perfect. De aceea, sfatul nostru este să nu îți cumperi niciodată haine fără să le probezi înainte. Brandurile lucrează după tipare diferite, așa că și un banal tricou poate arăta diferit pe tine față de cum îți imaginai.

Știi să îți asortezi corect hainele

O ținută corectă trebuie să fie compusă din culori care se completează armonios una pe alta, fără să dea impresia că ți-ai gândit outfit-ul până la cel mai mic detaliu. Poți experimenta cu asocierea unor culori contrastante: un costum bleumarin cu o cămașă bleu și o cravată de culoarea muștarului sau un costum gri, camașă roz și cravată bleumarin.

Te îmbraci mereu în funcție de locul în care ieși

Adecvarea la context nu îți este deloc străină și știi că nu poți purta blugi și teniși la o întâlnire de afaceri, la fel cum nu ieși în costum la bere cu băieții. Știi deja regulile de etichetă de la diverse evenimente (nunți, aniversări, zile de naștere), te ghidezi întotdeauna după dress code-ul de pe invitații și reușești să îți adaptezi rapid stilul, în funcție de ocazie.

Știi că nu toate hainele merg în mașina de spălat

Este posibil să fi aflat acest lucru pe pielea ta, după ce ai stricat câteva haine în mașina de spălat. Piesele vestimentare din materiale fine, costumele și paltoanele din stofă trebuie duse la o curățătorie chimică, dacă vrei să le păstrezi ca noi cât mai mult timp.

Pui întotdeauna calitatea pe primul loc

Știi că cel mai important lucru când vine vorba de piese vestimentare și accesorii este ca acestea să fie de calitate, croite corect, fară defecte și pe care le poți păstra ani de zile ca noi. De aceea, când mergi la cumpărături ai deja câteva magazine preferate, dar nu eziți să te informezi și despre locuri noi în care să găsești lucruri potrivite stilului tău și în care să ai garanția calității.

Tu de câte dintre aceste reguli ții cont? Care ți se pare cea mai importantă?

 

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Dean Drobot  

(P) Articol realizat împreună cu Viggo-tailoring.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here