7 Parcuri naționale și parcuri de distracție unde să te oprești dacă zbori spre Spania

0
920

În Spania nu mergi doar ca să vizitezi Barcelona, orașul lui Gaudi, sau să te bucuri de noua gastronomie spaniolă la Madrid, deși nu ar fi rău să vezi două dintre cele mai vizitate orașe din Spania și să îți rezervi bilete de avion spre Spania în vara anului 2017. Contrar părerii majorității, Spania nu înseamnă doar plaje cu nisip fin, soare și cocktailuri cu umbreluță servite pe malul mării în Mallorca, Tenerife sau vreo altă insulă din Insulele Canare, nici o vacanță de 72 de ore în Ibiza în timpul căreia să prinzi doar vreo 20 de ore de somn pentru că nu mai pleci din cluburi, ci poate fi și o vacanță plină de aventuri și distracție în cele mai mari parcuri de distracție de pe teritoriul spaniol sau o vacanță în mijlocul naturii în unele dintre cele mai spectaculoase rezervații și parcuri naționale hispanice.

În vara 2017, ai putea să îți rezervi bilete de avion spre Spania și să încerci cursele care se lasă cu multă adrenalină la PortAventura, unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din Europa, sau ai putea să îți faci planuri pentru trasee de hiking și trekking în Munții Teide sau în parcurile naționale din Spania mai puțin cunoscute de turiști, dar cu totul spectaculoase.

Parcul PortAventura din Barcelona, cel mai rapid roller-coaster din Europa

 Parcul PortAventura e cel mai mare parc de distracții din Spania și e inclus pe lista scurtă a celor mai spectaculoase parcuri tematice din lume, fiind vizitat anual de milioane de turiști. Chiar dacă nu ai auzit de el, Parcul PortAventura e una dintre principalele atracții turistice pentru adulții și copii care zboară spre Spania. Dacă ți-ai cumpărat deja biletele de avion spre capitala Cataloniei, ai putea să petreci o zi la Port Aventura, aflat la o oră distanță de Barcelona.

Parcul e împărțit în 6 zone tematice, Mediterana, Polinezia, China, Mexic, Sesame Street, ultima zonă se adresează copiilor și FerrariLand, o zonă dedicată brandului Ferrari cunoscut în întreaga lume. Pe lângă roller-coastere, Parcul include și un Aquaparc, un teren de golf, restaurante și magazine, dar și patru hoteluri în care mulți dintre cei care ajung la PortAventura se cazează dacă își doresc un weekend prelungit de distracție și sporturi extreme. Cea mai cunoscută cursă din Parc e Hurakan Condor, din secțiunea Mexic care include o cădere de 100 m. Iar din 2016, cea mai impresionantă cursă e cea de la FerrariLand, pentru că roller-coaster-ul care atinge cea mai mare viteză din Europa și te urcă la o înălțime amețitoare de 112 m, înainte să simți căderea bruscă. Un abonament de o zi la PortAventura costă 44 euro.

Parcul Warner din Madrid

 Poți oricând să îți rezervi zboruri ieftine spre Spania, cu aterizare în Madrid, unul dintre cele mai în vogă destinații din Europa în 2017, atât pentru viața de noapte, baruri și pub-uri, cât și pentru potențialul cultural pe care orașul îl are. Iar dacă vrei să te bucuri de o zi în Vestul sălbatic, nici nu trebuie să mergi în Statele Unite ale Americii. E suficient să te oprești la Parcul Warner din Madrid, împărțit în 5 zone tematice, printre care și Vestul sălbatic, în care te simți ca în orașele din filmele americane. Nu ai cum să te plictisești la Parcul Warner, un parc în care atât copiii, cât și adulții pot să se aventureze în cele mai extreme aventuri, de la călătorii la viteze amețitoare la o plimbare într-un roller-coaster construit în întregime din lemn.

Bioparc Valencia

 Parcul Biparc din Valencia nu e un parc de distracții, ci un sanctuar al naturii pe care ai putea să îl vezi dacă îți rezervi bilete de avion spre Spania, cu aterizare în Valencia. Parcul e un fel de grădină zoologică în care animalele sunt lăsate să umble în libertate, ca și când s-ar afla în savană, și include o bio-diversitate impresionantă de animale. Spre deosebire de un zoo clasic, animalele din Bioparc sunt lăsate libere, așa că ai senzația că tu ești cel care intră în habitatul lor. Doar cele mai periculoase animale sunt izolate de un perete de sticlă, leii și aligatorii, restul animalelor pot fi văzute de aproape și umblă libere, iar delimitările, pentru că acestea există, sunt foarte bine camuflate. Parcul e amenajat pe 100.000 metri pătrați, așa că ar fi bine să îți rezervi 3-4 ore cel puțin să vezi măcar un sfert din cele 4.000 de animale care trăiesc în Bioparc. Biletul de intrare pentru un adult costă 23.80 euro.

Parcul Național Teide, Tenerife

 Teritoriul vulcanic al Munților Teide e unic în lume, iar vârfurile Munților Teide se înalță cu mult peste 3.000 de metri, până la 3.718 metri înălțime. Parcul Național alături de Parcul de distracții Siam sunt două dintre cele mai importante atracții turistice din Tenerife. Dacă vrei să ajungi până la gura vulcanului Pico Del Teide, îți trebuie un permis special care se rezervă cu săptămâni înainte, pentru că nu se alocă mai mult de câteva permise zilnice pentru vizitatori. Solul vulcanic îți lasă impresia de peisaj lunar, iar pinii care au rezistat în cenușă sunt de multe ori acoperiți cu cenușă vulcanică, îngălbeniți datorită condițiilor nefavorabile dezvoltării armonioase. De-a lungul traseului pe munte o să observi straturi de rocă de diferite culori, din ere geologice diferite. Din 2007, Parcul Național Teide a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și e cu siguranță unul dintre acele locuri speciale ce merită cu prisosință să le vezi, dacă îți rezervi bilete de avion spre Spania, cu oprire pe Insulele Canare.

 Parcul Național Sierra Nevada, Granada

 Dacă ajungi într-o minivacanță în partea sudică a Spaniei, ai putea să vizitezi Parcul Național Sierra Nevada, cea mai mare rezervație naturală din Spania, care se întinde pe 850 km pătrați. Deși mai puțin cunoscuți decât Munții Sierra Nevada din Statele Unite ale Americii, parcul e unul dintre cele mai spectaculoase locuri sălbatice de pe teritoriul Spaniei. Dacă zbori spre Spania și ajungi în Granada, ai putea oricând să urci pe unul dintre cele 20 de vârfuri de peste 2.000 de metri. Din noiembrie și până la sfârșitul lunii noiembrie, poți merge la schi, iar în perioada verii poți să faci hiking alături de un ghid profesionist care cunoaște zona. Fauna și flora sunt deosebite, în parc au fost catalogate peste 60 de plante endemice, unele dintre acestea sunt studiate și conservate în Grădina Botanică de Crotijuela, care se află la poalele munților. Sunt mai multe companii aeriene care au zboruri ieftine spre destinații din sudul și estul Spaniei, așa că poți oricând să îți rezervi bilete avion spre teritoriile mai puțin explorate din Spania. Poate că nu o să te bucuri de viața de noapte din Madrid și Barcelona, dar o să îți placă peste măsură Granada, dacă îți dorești o vacanță de relaxare în mijlocul naturii, într-o regiune mai puțin vizitată de turiști.

Parcul Național Ordesa și Munții Perdido

 În nordul Spaniei, la granița cu Franța poți să faci hiking și trekking în prima zonă naturală protejată din Spania, Parcul Național Ordesa, unul dintre cele mai vechi parcuri din Europa. Munții Perdido fac parte din lanțul muntos Pirinei și au fost incluși în Patrimoniul Mondial UNESCO. Parcul adăpostește o varietate impresionantă de animale și floră, influențate atât de climatul mediteraneean, cât și de Atlantic. Cel mai înalt vârf muntos atinge 3.355, punct de unde poți să admiri pământurile verzi nesfârșite și crestele muntoase de mai mici dimensiuni. Ghizii profesioniști organizează trasee speciale de trekking pe munte care durează și câteva zile la care te poți încrie aici. Iar dacă nu te atrag traseele zilnice de 10-11 km pe drumuri de munte care durează câteva ore bune, poți să alegi un traseu prin cele mai frumoase locuri din Parc pentru pasionații de fotografie, traseu în timpul căruia urmează să ajungeți pe vârful Munților Perdido.

Parcul Caldera de Taburiente, Insulele Canare

 The Guardian spune că Jurassic Park ar fi putut să fie filmat în Parcul Caldera de Taburiente pentru că peisajele sălbatice par suspendate în timp. E adevărat că eroziunea munților e singura schimbare care s-a întâmplat în locurile virgine din La Palma, o oază de liniște și deconectare, așa că un traseu de câteva ore o să îți încarce bateriile cât să îți ajungă câteva vieți. Cascade din altă lume izvorăsc din munți și bucură privirea la fiecare pas, iar pădurile de pin par să nu fi fost niciodată străbătute de oameni.

La peste 2.300 de metri, poți să te oprești la Observatorul Roque de los Muchachos, un loc superb de unde poți vedea cerul plin de stele mai clar decât în multe locuri din lume datorită poluării foarte scăzute și surselor de lumină inexistente. Mai multe companii aeriene zboară spre Insulele Canare din mai multe orașe din Spania, așa că poți face o escală în unul dintre orașele principale, urmând ca de acolo să iei un al doilea zbor spre insulele din Oceanul Atlantic.

Rezervă-ți bilete de avion spre Spania și alege unul dintre locurile de vis unde ai putea hoinări la vară. Unde ai vrea să ajungi prima dată?

Foto: Shutterstock.com

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here