7 argumente irezistibile care te vor convinge să te muți în Cluj-Napoca

0
2008

Înainte să te muți într-un alt oraș, ai de luat multe lucruri în calcul. O astfel de schimbare majoră te face să te gândești mai ales la prețul chiriilor, la salariul pe care l-ai putea primi, ce joburi se găsesc pe piață, cum sunt oamenii în zona respectivă, dar și ce oportunități de distracție ai.

Unul dintre orașele a căror ascensiune fulminantă i-a făcut pe mulți să spună adio aglomerației din București este Clujul. Iată care sunt principalele motive pentru care merită să te muți aici:

  1. Găsești sute de joburi bine plătite

Cluj-Napoca este al doilea oraș în topul celor mai mari salarii din țară, după București, potrivit datelor Comisiei Naţionale de Prognoză. Municipiul și-a câștigat reputația de a fi un „Silicon Valley al Transilvaniei”, deoarece în ultimii ani au apărut zeci de start-upuri profitabile, mai ales în domeniul IT. Nu doar programatorii au șansa să dea peste un job de nerefuzat în acest oraș. Numai când te uiți la câte locuri de munca in Cluj Napoca poți găsi pe acest site, îți dai seama de ce mulți pariază pe faptul că vestul țării ar putea deveni centrul economiei românești în următorii ani.

  1. Chiriile sunt peste cele din București, dar să cumperi e mai ieftin

Chiriile din Cluj sunt, probabil, printre cele mai mari din țară. În funcție de zona în care vrei să locuiești, costul lunar pentru închirierea unei garsoniere este, în medie, de 250-300 de euro, dar poate ajunge chiar și la 500 de euro pe lună. Iar pentru un apartament cu două camere ai putea plăti între 450 și 800 de euro pe lună. În schimb, prețurile locuințelor scoase la vânzare sunt mai mici decât în București, așa că tinerii care vor să își cumpere propria casă pot lua în considerare această opțiune, mai ales că vor plăti chiar și cu 15.000 de euro mai puțin.

  1. Este un important centru universitar

Clujul este unul dintre cele mai importante orașe universitare din țară, cu facultăți care se numără printre cele mai bune din lume. De exemplu, Facultatea Babeș-Bolyai se numără printre primele 1.000 de universități din întreaga lume, adică în primele 4%, potrivit Center for World University Rankings, care a evaluat peste 25.000 de unități de învățământ de pe glob.

  1. Este un oraș tânăr și plin de viață

Populat cu atât de mulți studenți tineri și cu chef de viață, nu e mirare că tot mai multe evenimente au loc în Cluj. De la festivaluri mari, precum Electric Castle sau Untold, până la evenimente nișate precum Jazz in The Park și TIFF (Transilvania International Film Festival), unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa, Clujul nu duce lipsă de activitate culturală sau de distracții.

  1. Ajungi rapid în orice parte a orașului

Pentru cei care locuiesc în Cluj de ani de zile sau care au copilărit aici, orașul pare mult mai mic decât este de fapt. Ca suprafață, Clujul este puțin mai mic ca Bucureștiul, însă faptul că poți ajunge foarte ușor în orice colț al orașului, cu transportul în comun, care este bine pus la punct și respectă orarul, face ca municipiul să fie aerisit, iar distanțele să pară mai mici.

  1. Este recomandat drept unul dintre cele mai frumoase orașe ale României

Numeroase site-uri pentru turiști, precum Booking sau TripAdvisor, recomandă Clujul ca un oraș pe care turiștii nu trebuie să-l rateze. Împrejurimile pitorești, arhitectura deosebită, numeroasele puburi și baruri ieftine, dar cochete și populare printre tineri fac din Cluj una dintre cele mai atractive destinații pentru străini.

  1. Localnicii sunt ospitalieri și prietenoși

Cum Clujul nu duce lipsă de turiști, localnicii sunt prietenoși, amabili și ospitalieri, mereu gata să dea o mână de ajutor cuiva aflat la ananghie. Clujenii au acel aer molcom al ardelenilor, sunt calmi și cumpătați, știu când e rost de muncă și când e timpul pentru distracție. Din acest stil de a trăi oricine poate învăța niște lecții prețioase de viață, iar să îți faci prieteni printre clujeni nu va fi o problemă.

 

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: miroslavmisiura

(P) Articol realizat împreună cu Smartdreamers

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here