6 sporturi de care te poți apuca la orice vârstă

0
4907
sporturi

Te poți apuca de sport la orice vârstă. Evident, nu vei mai ajunge campion mondial, dar poți deveni foarte bun în ceea ce faci, poți arăta din ce în ce mai bine și pur și simplu îți poți schimba viața.

Iată, deci, 6 sporturi unde chiar nu contează ce vârstă ai atunci când hotărăști să încerci un alt tip de mișcare:

Skateboardingul

Indiferent dacă ai 20, 30 sau 40 de ani, niciodată nu este prea târziu pentru a încerca skateboardingul. Nu ai nevoie de pantaloni largi și de o șapcă pe care scrie „New York”, așa cum poartă skaterii din filme, ci doar de dorința de a te distra.

Un skateboard este un echipament foarte util pentru a te deplasa prin oraș. Dacă vrei, însă, să fii cu adevărat „cool” în lumea bărbaților, îți poți cumpăra un skateboard electric. Nu doar că arată fabulos și futuristic, precum acest model, însă un skateboard electric de calitate poate atinge viteza de 20 km/h, este foarte rezistent (cadrul de magneziu este extrem de solid), iar tu poți parcurge distanțe mari (chiar între două localități) într-un mod la care nu te-ai fi gândit până acum.

Înotul

Tot mai mulți instructori de înot recomandă practicarea acestui sport chiar și în cazul copiilor cu vârsta de 6 luni. Copiii se nasc cu reflexul de a înota, iar contactul constant cu apa îi ajută să-și păstreze acest reflex. Înotul este recomandat, însă, și adulților, indiferent de vârstă.

Este unul dintre cele mai complexe sporturi pe care le poți practica. Înotul te va ajuta să ai o condiție fizică de invidiat și tonifică atât mușchii fesieri, cât și pectoralii, coapsele, spatele, umerii, gambele și abdomenul.

Practic, întregul corp este solicitat în timpul sesiunilor de înot, iar capacitatea ta pulmonară și rezistența la exercițiile aerobice vor crește semnificativ. Ah, era să uităm esențialul: înotul este unul dintre sporturile care te ajută să arzi cele mai multe calorii.

Ciclismul

ciclismul este un sport foarte benefic pentru sistemul cardiovascular, pentru sănătatea mentală, pentru sistemul imunitar și pentru picioarele tale. Există, în plus, câțiva oameni care te vor face să te apuci de pedalat, chiar dacă nu mai ești la prima tinerețe.

Spre exemplu, un francez pe nume Robert Marchard a intrat în cartea recordurilor la vârsta de 100 de ani, după ce a parcurs peste 24 de km cu bicicleta într-o oră, iar un american pe nume Octavio Orduno a devenit celebru în întreaga lume pentru faptul că pedalează în fiecare zi, chiar dacă are vârsta de 103 ani.

Tenisul

Popularitatea tenisului este în creștere, în special în România, și tot mai multe persoane aleg să-și petreacă timpul liber pe terenul de tenis, indiferent de vârstă. Tenisul te ajută să te menții într-o formă fizică de invidiat, îți învață organismul să facă față ruperilor de ritm, îmbunătățește reflexele, coordonarea, flexibilitatea și echilibrul.

Tenisul de masă

Tenisul de masă este practicat la nivel înalt și de sportivii care depășesc vârsta de 40 de ani. Chiar dacă nu vrei să faci performanță în acest sport, tenisul de masă este ideal pentru a avea o excelentă condiție fizică, pentru a-ți îmbunătăți reflexele și pentru a-ți tonifica musculatura picioarelor, în special gambele.

Judo

Spre deosebire de alte tipuri de arte marțiale de contact, judo este ideal pentru a fi practicat la orice vârstă.

Evident, dacă ai mai mult de 20 de ani atunci când pășești pentru prima dată în sala de judo, șansele tale de a deveni un sportiv de elită nu sunt foarte mari, însă poți practica acest sport de plăcere.

În câțiva ani poți deține chiar și centura neagră, vei avea o condiție fizică fabuloasă, o mare forță utilă, precum și capacitatea de a te apăra într-un conflict fizic real.

În plus, vei trece prin „școala căderii”, iar stilul specific de antrenament presupune multă forță și mobilitate, combinată cu o siguranță deplină care va împiedica accidentările.

Practic, judo este tot ce ai nevoie dacă vrei să practici un stil de arte marțiale pentru plăcerea sportului și pentru a dobândi, cu timpul, un corp sculptat.

Foto: shutterstock.com/ProStockStudio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here