6 sfaturi utile de la un avocat celebru

0
656

Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Ben Leuner/AMC.

1/ Ea vrea să divorțeze

Nu te reprezenta singur niciodată. Legea îți permite asta și există numeroase cărți și pagini de Internet care te pot învăța procesul. Însă, eu cred că divorțul pe cont propriu este o idee puțin mai proastă decât extracția dintelui cu sfoara legată de clanță. O altă opțiune: un mediator neutru poate costa mai puțin, iar procesul de divorț se poate termina la primul termen de judecată.

2/ Datoriile te distrug

Declararea stării de faliment nu necesită un avocat, însă este o alegere isteață să te sfătuiești cu el. Falimentul este un proces destul de umilitor, iar să apari singur și falit în fața unui judecător împotriva tipului pe care creditorii îl trimit să-i reprezinte în fața instanței nu este cu siguranță o decizie pentru cei slabi de inimă. Este ca și cum ai folosi un pistol cu bile în lupta cu marele rechin alb.

3/ Un polițist te-a amendat

Amenzile pentru viteză sunt probleme minore. Dacă ai depășit limita de viteză cu câțiva kilometri, poți să te reprezinți singur. Dar să presupunem că te visezi pilot de Formula 1 și mergi cu 120 km/h într-o zonă frecvent circulată de copii. În acest caz, în majoritatea țărilor, riști să rămâi fără permisul de conducere. Angajează un avocat.

4/ Regimul fiscal

Ești implicat într-un conflict referitor la taxe și impozite și nu știi cum să o scoți la capăt? Angajează un avocat specializat în drept fiscal care să te reprezinte în fața instanțelor de judecată și a organelor fiscale în aceste litigii și dispute. El îți va oferi numeroase soluții pentru a scăpa de ANAF și să pui liniștit capul pe pernă. Cel puțin până anul viitor.

5/ Ești dat în judecată

În primul rând, nu intra în panică. În general, procesele nu se mișcă prea rapid, așa că ai timp de gândire. În al doilea rând, nu te gândi prea mult – chiar dacă procesul nu e de competența unei săli de judecată, angajează un avocat. Nu e de joacă cu chestiile astea, prietene; e timpul să te dai la o parte și să-l lași pe un specialist în litigii civile să te scoată din rahatul în care ai intrat.

6/ Crezi că ai ucis un tip

Bingo! Avem un câștigător! Tocmai am făcut saltul cuantic la omucidere. Nu vreau să te îngrijorez, dar următorul drum s-ar putea să nu fie spre casă. Și acum ar trebui să purtăm discuția într-un spațiu privat, amice. În acest punct aș avea nevoie de o cerere de abținere.

Găsești cartea cu sfaturi cvasilegale a lui Goodman, Don’t Go to Jail! pe amazon.com.

 

Alte lucruri utile…

Scuipă un sâmbure

Trucuri de la Walter Nickells, care a reușit o lovitură de 20 de metri.

1 Alege un câștigător

„Sâmburii de pepene verde mari, grei ajung cel mai departe“, spune Nickells. Continuă să mănânci până găsești unul de dimensiunea unghiei de la inelar.

2 Pregătește tragerea

Vrei ca sâmburele să alunece, nu să fie lipicios, ca  să țâșnească precum o rachetă de pe buzele tale. Asta e scuza ta ca să bei mai multă bere (sau apă).

3 Fii pe fază

Pune un picior în față, iar pe celălalt cât mai în spate. Cu umerii drepți, apleacă-te ușor pe spate (la 10-20 de grade), astfel încât să te simți precum un pistol -încărcat cu muniție, dar să poți sta confortabil.

4 Lovește ținta!

Inspiră pe nas; apoi apleacă-te înainte și scuipă, ținând limba curbată (ca și cum ar fi țeava unei puști) și capul puțin înclinat pe spate. Sâmburele se va lansa, va ateriza și va ajunge la o distanță mult mai mare.

Cum să eviți transpirația dintre picioare

Lasă aerul să circule Șorturile bărbătești sunt eficiente. Iar pentru boxeri alege un material antibacterian, care disipează umiditatea. Evită țesăturile din poliester și slipul alb.

Mănâncă ce trebuie „Anumite alimente și băuturi îți activează glandele sudoripare“, spune dr. Hooman Khorasani de la Spitalul Mount Sinai. Evită orice produs condimentat, prea sărat sau care conține cafeină ori alcool. Scuze, amice, dar trebuie să renunți la mâncăruri picante.

Caută ajutor Încă transpiri? Folosește un antiperspirant ce are în compoziție substanțe astringente precum clorură de aluminiu, cu concentrații între 10 și 20%.

Fă față așteptării

Stai în suspans și nu poți să faci nimic… până acum.

Problema Aștepți rezulta­tul biopsiei – și o iei razna.

Planul de acțiune ­Rezervă un timp de îngri­jo­­rare – de exemplu, 30 de minute dimineața. „Te va ajuta să fii mai relaxat în ­perioada următoare“, ­spune dr. Christian Nelson, psiholog la Centrul de ­Cancer Sloan Kettering. Puțină documentare și găsirea unor răspunsuri te vor ajuta să ­rămâi în control. Veștile proaste se simt mai puternic dacă nu-ți cunoști opțiunile.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here