6 sfaturi despre echipamentul de munte. Ce trebuie să știi neapărat

0
3034

Care este, de fapt, echipamentul de care ai nevoie? Cât de mult contează calitatea produselor și pe cine trebuie să întrebi pentru a lua cea mai bună decizie de cumpărare? Dacă nu știi de unde să începi, avem câteva sfaturi pentru tine.

Iată ce ar trebui să știi înainte de a porni în căutarea echipamentului perfect:

Calitatea produselor este importantă

Pe piață există produse de calitate, dar și produse care vin la pachet doar cu avantajul prețului foarte mic. Fiecare piesă a echipamentului tău este foarte importantă și-și poate dovedi utilitatea în diverse situații, însă calitatea produselor este esențială, în special în cazul cortului și al bocancilor de munte. Cortul este, practic, casa ta din vârf de munte, iar vremea este schimbătoare pe potecile montane. O furtună puternică ți-ar putea ruina vacanța, de aceea ai nevoie de corturi de foarte bună calitate, rezistente la vânt și la ploile torențiale, care să fie, în același timp, și foarte ușoare, așa cum sunt aceste corturi de camping. Așa cum „prietenul adevărat la nevoie se cunoaște”, suntem siguri că vrei să te împrietenești la cataramă cu cortul tău. În plus, și bocancii trebuie să fie de cea mai bună calitate și special proiectați pentru drumețiile montane. Confortul picioarelor tale este esențial atunci când mergi mai multe ore pe un traseu de munte.

Folosește ceea ce ai deja, înainte de a cumpăra lucruri noi

Uită-te în debara și în dulap și fă un inventar al echipamentelor sportive pe care le deții deja și care ar fi potrivite pentru drumețiile montane. Trebuie doar să acorzi o atenție deosebită cortului și bocancilor. Dacă nu ai încredere în cortul tău vechi, cumpără unul nou fără să stai pe gânduri.

Pe munte, moda este irelevantă

Poți să citești un astfel de articol înainte de a ieși la plimbare prin oraș, în weekend, sau înainte de a pleca în concediu la mare. Atunci când mergi pe munte moda este irelevantă și la fel de irelevantă este și întrebarea „cu ce pot să-mi asortez pantalonii?”. Pe munte, rezistența și calitatea echipamentului este esențială. Restul este marketing.

Mergi în drumeție cu un prieten și testează echipamentul său

Dacă ești un montaniard începător, mergi în drumeție cu un prieten care are mai multă experiență decât tine și testează diferite piese ale echipamentului său de munte pentru a afla ce ți se potrivește și ce-ți dorești cu adevărat. În plus, un astfel de prieten îți va da, cu siguranță, sfaturi foarte utile cu privire la cele mai bune alegeri pe care le-ai putea face atunci când vei intra într-un magazin cu articole sportive pentru iubitorii de munte.

Cumpără echipamentul de munte din magazine specializate în astfel de produse

Indiferent cât de mult vrei să investești în echipamentul de munte, evită achiziționarea lor „din bazar”. Cele mai bune echipamente sunt vândute de către magazinele specializate în astfel de produse și oferă, în plus, și garanția care în altă parte ar putea să lipsească.

Greutatea echipamentului este importantă

Cu cât cari mai puține bagaje pe munte, cu atât vei fi mai puțin epuizat la finalul drumeției. O astfel de ieșire în natură trebuie să fie o plăcere pentru tine.

Foto: shutterstock.com/Dudaraev Mikhail

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here