6 beneficii neașteptate de care se bucură doar bărbații fără barbă

0
3026
fara barba

Orice bărbat a încercat măcar o dată să își lase barbă, fie din curiozitate, fie din lipsă de timp sau pentru că pur și simplu i s-a părut un look interesant. Dacă în ultimii ani barba a revenit la modă, ea nu este întotdeauna o idee bună.  

Există numeroase argumente pentru care să optezi pentru un bărbierit proaspăt sau să îți îngrijești părul facial astfel încât el să nu reprezinte un obstacol, fie că vorbim despre avansarea ta la locul de muncă, fie de viața ta personală. Iată care sunt principalele avantaje ale bărbaților care nu neglijează importanța bărbieritului:

  1. Reușesc să se angajeze mai repede și cu mai puțin efort

Pentru un bărbat care pune cariera pe primul loc și este mereu în căutarea unor noi oportunități profesionale, să fie perfect bărbierit este o regulă de aur, mai ales dacă e să ne uităm la ce spun studiile. Deși tot mai multe companii au devenit flexibile în privința aspectului și vestimentației angajaților, managerii încă tind să acorde mai multă încredere unei persoane care se prezintă impecabil la interviu, din toate punctele de vedere.

Într-un studiu intitulat Percepția calităților personale ale bărbaților la angajare”, cercetătorii au descoperit că 40% dintre manageri preferă candidații proaspăt bărbieriți, 36% ar angaja un candidat care poartă mustață, 18% nu au o problemă cu barba angajaților și doar 8% ar fi dispuși să îi ofere un job unui bărbat care poartă cioc.

Chiar dacă nu îți place să te bărbierești zilnic, asta nu înseamnă că nu poți avea un aspect îngrijit folosind un astfel de aparat de tuns, care să îți păstreze barba în linii clar delimitate și să arate că ești un bărbat pentru care igiena personală nu este doar un clișeu.

  1. Fac o impresie mai bună la prima întâlnire

Chiar dacă unele studii ne arată că femeile preferă bărbații cu barbă de două-trei zile, tot cercetările indică și faptul că bărbații care poartă barbă lungă sunt priviți cu mai puțină încredere de către reprezentantele sexului frumos. Bărbieritul este asociat unui bărbat îngrijit, atent cu propria sa imagine, care vrea să facă o impresie bună.

De aceea, este recomandat să dai barba jos înainte de o primă întâlnire cu o femeie pe care o placi. Îi vei arăta astfel că ți-ai dat osteneala pentru întâlnirea cu ea și că îți dorești să îi intri în grații. În plus, statistic vorbind, ai mai multe șanse să obții un sărut la finalul întâlnirii, dacă ești proaspăt ras.

  1. Par mai tineri decât sunt

Studiile au demonstrat că barba îți poate adăuga chiar și 10 ani în plus la aspect, așa că dacă nu vrei să pari mai în vârstă decât ești, ar fi indicat să nu îți lași barbă. Uneori, îți poate fi de ajutor să pari mai în vârstă.

De exemplu, atunci când încerci să obții un post de conducere și vrei să îți creezi imaginea unei persoane cu experiență. Însă pentru un bărbat cu trăsături pronunțate, masculine, barba nu face decât să adauge asprime și rigiditate chipului și să scadă astfel nivelul de încredere al persoanelor cu care abia a făcut cunoștință.

  1. Își mențin pielea tânără mai mult timp

Când te bărbierești, nu îndepărtezi doar firele de păr, ci îți exfoliezi pielea, scapi de celulele moarte și obții un ten mai luminos și mai sănătos. Aceste lucruri întârzie apariția ridurilor, a punctelor negre și te ajută să scapi de acnee și pori blocați.

Îngrijirea masculină nu mai este de mult timp privită ca un lucru tabu, iar dacă vrei să te menții în formă pe termen lung, ar trebui să acorzi și chipului tău aceeași atenție pe care o acorzi corpului.

  1. Sunt mai productivi, dacă se bărbieresc dimineața

Rutina ta de dimineață te ajută să îți începi ziua concentrat pe ce ai de făcut și să îți pui în ordine gândurile. În această rutină intră toate micile tale obiceiuri sau tabieturi de dimineață, de la prepararea micului dejun și a cafelei, până la duș, bărbierit și îmbrăcat. Când te bărbierești dimineața, te simți instantaneu mai fresh și ai câteva minute doar pentru tine, în care să îți setezi obiectivele pentru ziua care tocmai a început.

  1. Au o igienă personală mai bună

Numeroase cercetări au indicat faptul că părul facial este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și ajută la răspândirea acestora pe întreg chipul. Oricât de riguroasă ar fi igiena ta personală, pe parcursul zilei se acumulează în barbă și pe pielea de sub ea praf, toxine, resturi alimentare, transpirație și sebum.

Nu sună foarte plăcut și nici nu este deloc igienic. Părul facial reține toate acestea și încurajează formarea bacteriilor, spre deosebire de un ten proaspăt bărbierit, pe care îți este mult mai ușor să îl cureți și să îl reîmprospătezi pe parcursul zilei.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Matusciac Alexandru

(P) Articol realizat împreună cu Shopidoki

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here