5 tehnologii inteligente pe care orice bărbat le va folosi în următorii 10 ani

0
1706

Tehnologia devine, pe zi ce trece, tot mai accesibilă, astfel încât acum îți poți transforma viața așa cum nu ai fi visat în urmă cu câțiva ani.

Gadgeturi pe care înainte nici nu ne-am fi gândit că le vom putea folosi au devenit parte din viața noastră de zi cu zi. Avem smartphone-uri care au aceleași funcționalități cu ale unui laptop, ceasuri inteligente care ne monitorizează activitatea zilnică, iar acestea sunt doar câteva dintre modurile în care trăim astăzi diferit datorită tehnologiei. Potrivit menshealth.com, viitorul nu numai că sună bine, dar este deja aici. Iată care sunt gadgeturile și device-urile inteligente pe care vom conta în următorii 10 ani:

Sistemele inteligente de securitate pentru locuință nu sunt numai cool, ci și extrem de practice. Dacă ți-ai dorit întotdeauna să sosești acasă în Batmobil și să deschizi porțile curții cu un sistem automatizat, te va bucura să afli că această tehnologie este mai accesibilă ca oricând. Spre exemplu, dacă nu ai auzit până acum de existența acestor porți inteligente, care îți vor face casa să semene cu una dintre vilele celebrităților din emisiunea „Cribs”, atunci este bine să știi că ele au  numeroase avantaje. De la securitatea sporită a locuinței, până la a crește valoarea de piață a casei tale, ele îmbină cu succes aspectul cool și pe cel practic și vor fi la mare căutare în următorii 2-3 ani.

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai populare, în special modelele Tesla S și X, însă prețul acestora rămâne destul de piperat, fiind cuprins între 70.000 – 80.000 de dolari. Mai este un factor care îi ține departe pe șoferi de mașinile electrice: punctele de încărcare sunt rare, așa că vei avea oricum nevoie de o mașină obișnuită atunci când pornești la drum lung. Pe de altă parte, mașinile electrice sunt o inovație relativ nouă, așa că este de așteptat ca prețurile să scadă semnificativ în următorii ani, până la 20-25.000 de dolari. Bloomberg New Energy Finance anticipează că vehiculele electrice vor acapara 35% din piață până în 2040, pe măsură ce tot mai multe companii renumite, precum Ferrari, Porsche sau McLaren, vor începe să le producă.

Mobilitatea electrică – adică tot ce înseamnă scutere electrice, skateboard-uri, hoverboards și Segway-uri – crește în topul preferințelor, de la an la an. Acestea au avantaje numeroase: sunt practice, accesibile, nu necesită o investiție mare, sunt versatile și te pot ajuta să eviți traficul la orele de vârf și aglomerația din mijloacele de transport în comun. Și în cazul lor, este de așteptat ca prețurile să scadă tot mai mult, iar aceste mijloace alternative de transport să devină un lucru obișnuit prin marile orașe.

Realitatea virtuală a fost extrem de mediatizată anul trecut, odată cu apariția mult așteptaților ochelari Oculus Rift. Ochelarii de VR oferă o experiență unică și incomparabilă cu alte gadgeturi, indiferent că vorbim de jocuri sau de vizualizarea unor clipuri. Cu toate acestea, realitatea virtuală nu este pentru toată lumea: prețurile pornesc de la câteva mii de euro, așa că deocamdată se bucură de această tehnologie doar cei cu adevărat pasionați, care își permit o astfel de investiție. Techcrunch apreciază însă că în următorii ani prețurile vor scădea dramatic, pe măsură ce mai mulți producători vor scoate pe piață propriii lor ochelari de VR. Este de așteptat și ca aceștia să devină mai mici și mai ușori, pe măsură ce tehnologia din spatele lor se va îmbunătăți. În orice caz, în următorii zece ani este posibil să îți chemi prietenii la o sesiune de jocuri în realitatea virtuală și să uiți de existența Play Station-ului.

Imprimantele 3D sunt una dintre cele mai aclamate tehnologii ale ultimilor ani, iar apariția lor a revoluționat domenii foarte diverse, de la medicină, la tehnologia construcției de mașini. Imprimantele 3D pot reproduce orice piesă, după un anumit tipar, și pot crea o gamă largă de piese sau de produse. De exemplu, îți poți printa propriul set de șah, dar și piesele de înlocuit pentru mașină. În SUA, tehnologia 3D este deocamdată disponibilă la nivel local, în magazine precum Staples sau UPS Store, care preiau comenzile clienților și le printează apoi lucrurile de care aceștia au nevoie. Însă curiozitatea tot mai mare față de aceste device-uri inteligente va face ca acestea să fie produse, în următorii ani, și pentru consumatorii obișnuiți.

Tu pe care dintre aceste tehnologii ai vrea să o încerci? Care ți se pare cea mai interesantă?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:SFIO CRACHO  

(P) Articol realizat împreună cu Spy-shop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here