5 scule pe care un tip modern și practic trebuie să le aibă în casă. Ție ce îți lipsește?

0
727

Suntem adepții treburilor bine făcute, așa că îi lăsăm pe profesioniști să se ocupe de reparații mai complicate, însă când vine vorba despre reparații minore, preferăm să le rezolvăm repede, bazându-ne pe propria îndemânare și pe propriile scule. Iată care sunt uneltele de care ai nevoie în casă și de ce ar trebui să le ai:

  • Fără să mai împrumuți de la alții sau să aștepți un meseriaș să rezolve o chestiune atât de mică

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ai nevoie de ea și să o împrumuți de la un prieten, sau să aștepți un meseriaș care să vină la tine pentru o banală gaură în perete. O bormașină este, cu siguranță, una dintre cele mai utile unelte pe care le poți avea în casă, e foarte ușor de mânuit și folosit și este pur și simplu o achiziție deșteaptă. O să te convingi de asta aruncând o privire printre aceste scule electrice și observând că prețul ei este infim în comparație cu nenumăratele moduri în care îți poate fi de folos.  

De ce să depinzi de altcineva pentru orice lustră pe care trebuie să o pui, pentru orice tablou pe care vrei să-l atârni sau pentru orice mic dulap pe care vrei să-l montezi pe perete? Este neplăcut să fii mereu nevoit să apelezi la ajutorul altcuiva pentru un lucru pe care îl poți rezolva cu ușurință chiar tu.

  • Orice reparație făcută în jumătate din timpul în care o făceai înainte

O să presupunem că ai deja în casă o șurubelniță clasică, însă te sfătuim să achiziționezi și una electrică. Poți rezolva în timp record treburi care ți-ar fi luat ore întregi. Montarea unui dulap sau o oricărui obiect de mobilier va deveni floare la ureche.

În afară de avantajele legat de un timp scăzut și de un efort minimal, este cazul să îți amintim că, dacă ai în casă o șurubelniță electrică, ai și capete pentru orice tip de șurub. Cu doar o singură unealtă înlocuieși alte 10. O găsești printre sculele de care îți spuneam mai sus și este o achiziție pe care orice bărbat trebuie să o facă.

  • O cheie pentru toate „ușile“

Printre sculele indispensabile într-o casă regăsim și cheia reglabilă. Este suficientă una singură pentru orice necesități apar prin casă. Cheia reglabilă este una dintre acele scule despre care îți dai seama cât este de utilă abia atunci când ai urgentă nevoie de ea, când vreun robinet se revarsă voios în baie sau când chiuveta de la bucătărie se încăpățânează să rămână înfundată.

  • O trusă de scule nu e completă fără el

Știm că ești un tip creativ și atunci când ai nevoie de ciocan îți rezolvi treaba rapid folosind altceva găsit prin casă, dar e cazul să renunți la soluții de avarie și să îți cumperi un ciocan. E cazul să fim cât se poate de sinceri – o trusă de scule pur și simplu este incompletă fără un ciocan. Nu-l vezi folosi prea des, însă este mai mult decât clar că este util într-o casă.

  • Spray-ul care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Un spray multifuncțional care curăță și lubrifiază zonele ruginite de la uși sau ferestre este și el extrem de util într-o casă. Îl poți folosi și în mașină, pentru portiere și nu numai. Balamalele care provoacă un scârțâit enervant devin o tristă amintire cu ajutorul lui. Poți uita și de ferestrele care se închid greu sau de broaștele care îți provoacă probleme atunci când încui sau descui ușa.

 

Sursa foto: Shutterstock   

(P) Articol realizat împreună cu Praktiker

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here