5 motive pentru care grădinăritul e mai popular ca oricând printre bărbați

0
2079

Ai crede că grădinăritul este o activitate învechită, care nu își mai are locul în viața bărbatului modern. Și, cu toate acestea, sunt tot mai mulți care dau televizorul și calculatorul pe mai multe ore petrecute în grădină.

Un studiu realizat pe bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani arată că grădinăritul este mai popular printre ei ca mersul la cinematograf, scrie The Telegraph. Mulți caută o evadare din stresul cotidian, alții sunt sătui de gadgeturi și își doresc o reîntoarcere la lucrurile de bază. „Birourile sunt pline de ecrane de computer și chiar dacă lucrezi 12 ore pe zi, e-mailurile și mesajele de la serviciu tot ajung să îți controleze timpul liber”, spune Hugo Bugg, un tânăr de 30 de ani, care a participă acum la concursuri de grădinărit. Din fericire, să îți petreci timpul liber lucrând prin curte nu este o extravaganță și are numeroase beneficii atât pentru fizic, cât și pentru sănătate. Iată câteva motive care te vor convinge de utilitatea acestei activități:

Nu mai e nevoie să depui mult efort

Întreținerea unei grădini este mai simplă ca niciodată, întrucât multe dintre lucrurile pe care înainte trebuia să le faci singur au fost automatizate sau simplificate enorm. De exemplu, nu mai trebuie să plantezi singur iarbă, ci îți poți lua rulouri de gazon, care să îți acopere uniform grădina. Poți cumpăra flori deja crescute în ghivece, cu care să îți decorezi curtea, sau dale din piatră simplu de montat, pentru alei. Iar pentru a-ți păstra grădina în perfectă stare nu mai e nevoie să depui efort săpând și cosind iarba, ci este suficient să ai o astfel de motocoasa, care face toată treaba pentru tine. Orice persoană care vrea să își păstreze grădina îngrijită și curată, dar nu are suficient timp sau energie, va aprecia acest utilaj de nădejde.

Nu trebuie să citești manuale

Orice vrei să faci în grădină este la un click și un tutorial video distanță. Dacă tatăl și bunicul tău obișnuiau să citească din cărți de agricultură, să se familiarizeze cu termenii de specialitate și să „sape” după informațiile de care aveau nevoie, acum este foarte ușor să afli cum se plantează un pom, cum se construiește un foișor sau cum îți poți toaleta grădina la început de primăvară.

Te ajută să scapi de stres

Grădinăritul este, pentru ambele sexe, o activitate deconectantă, care te ajută să scapi de stres și să te relaxezi. Acest lucru se datorează, pe de-o parte, și sentimentului de împlinire pe care îl ai atunci când duci la bun sfârșit un proiect în curtea casei tale. Ne petrecem atât de mult timp cu ochii lipiți de ecrane încât ajungem de multe ori să simțim nevoia de a petrece timp în natură. Iar când ai propria ta curte, este o adevărată oportunitate pentru a uita de stresul de la serviciu și de a petrece câteva zeci de minute doar tu cu tine, făcând ceva ce îți place.

Este o activitate masculină

Grădinăritul nu este nicidecum o activitate specifică femeilor. Nu degeaba există în atât de multe filme stereotipul grădinarului care lucrează la bustul gol și după care râvnesc toate femeile. Un bărbat care nu se teme să se murdărească emană putere, masculinitate și sex-appeal, adică rețeta clasică pentru a seduce orice femeie. În plus, grădinăritul este suficient de antrenant încât să îți pună mușchii la treabă și să se completeze cu antrenamentele de la sală.

Te ajută să te menții sănătos

Fie că îți crești propriile legume sau fructe ori petreci câteva ore bune pe săptămână în aer liber este un adevărat câștig și pentru sănătatea ta. În comparație cu statul pe canapea sau în fața computerului, grădinăritul te scoate din rutină și sedentarism, te educă și te ajută să îți menții un stil de viață sănătos. Chiar și o singură zi pe săptămână dedicată grădinii tale va avea un impact pozitiv asupra ta.

 

Dacă analizezi toate aceste beneficii, este ușor să îți dai seama de ce tot mai mulți bărbați visează să se mute la casă, să aibă o curte spațioasă, de care să se ocupe în timpul liber și unde să își invite prietenii la o bere, un fotbal de picior sau un grătar în aer liber.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: JP WALLET

(P) Articol realizat împreună cu Pestre

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here