5 lucruri simple pe care este timpul ca orice bărbat independent să învețe să le facă

0
2165

Poate că este mai comod să lași pe altcineva să se ocupe de problemele casei sau ale mașinii tale, însă există situații în care va trebui să le rezolvi singur.

Bărbatul modern are cu totul alte preocupări decât cele pe care le avea tatăl sau bunicul său. Are un job solicitant, este în permanență activ, merge la sală, iese în oraș, socializează și încearcă să își echilibreze viața personală cu cea profesională. Însă asta nu este o scuză pentru a nu ști să te ocupi de câteva lucruri de bază prin casă. Iată care sunt principalele deprinderi pe care ar trebui să le ai, mai ales dacă urmează să locuiești singur:

Să fii în stare să te ocupi de treburi prin grădină

Dacă locuiești la casă, treburile din curte vor fi în totalitate responsabilitatea ta. Va trebui să întreții pomii, grădina, să construiești mici anexe sau să tai lemne. Cel mai simplu mod pentru a te ocupa de aceste lucruri este să ai niște utilaje automatizate, care să îți scutească timp sau efort. De exemplu, orice bărbat știe cât de utile sunt aceste motofierastraie și cât de simplu este să te ocupi de treburi prin grădină când ai unul la îndemână.

Să te pricepi să repari un robinet defect

Poate că nu ai priceperea unui instalator profesionist, însă orice bărbat ar trebui să poată repara un robinet stricat, care picură. De regulă, tot ce trebuie să faci este să oprești apa și să înlocuiești un furtun care s-a rupt. Pentru asta vei avea nevoie de o trusă de scule și de puțină practică, pentru a căpăta această deprindere esențială. Un robinet care curge îți poate inunda casa și vecinii mai repede decât ai apuca să chemi instalatorul, așa că îți va fi folositor să știi cum să îl repari singur.

Să știi să schimbi o priză

Când vine vorba despre sistemul electric din locuința ta, este mai sigur să apelezi la ajutorul unui electrician decât să lucrezi fără să știi exact ce și cum trebuie să faci. Dar pentru lucruri de bază, precum schimbarea unui prize sau fixarea uneia care a ieșit din perete nu ai nevoie decât de câteva cunoștințe de bază. Nu uita să oprești curentul electric în casă înainte să te apuci de lucru. Astfel vei fi în deplină siguranță și nu vei risca nimic, indiferent cât de simplu ți se pare ce ai de făcut.

Să schimbi cauciucurile mașinii

Te afli pe o șosea pustie și faci pană la una dintre roți. Într-un oraș, ai duce imediat mașina într-un service auto și ai scăpa de orice grijă. Însă, într-o astfel de situație, tot ce îți rămâne de făcut este să te ocupi singur de problemă, motiv pentru care ar trebui să fii mereu pregătit și să ai în portbagaj o roată de rezervă și un cric, pentru a ridica mașina. Nu este foarte greu să schimbi roata și să pornești din nou la drum, iar dacă exersezi puțin înainte totul va fi floare la ureche.

Să știi să construiești lucruri elementare

Poate nu te-a pasionat traforajul la școală, însă chiar și așa, ar trebui să știi cum să-ți construiești câteva lucruri de bază. De exemplu, pentru un raft ai nevoie doar de câteva plăci din lemn, cuie și un suport. Găsești numeroase tutoriale pe canalele video, cu toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a construi de la zero diverse lucruri, de la cușca pentru câinele tău, până la elemente mai complexe, precum piesele de mobilier. În plus, vei avea satisfacția de a ști că acele lucruri sunt create de tine.

 

Sursa foto: Shutterstock/Copyright:Solis Images

(P) Articol realizat împreună cu Praktiker

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here