5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a-ți lua o bicicletă electrică

0
1436
bicicleta electrica

Bicicleta clasică nu mai e demult singurul mod de transport rapid atunci când vrei să dai skip traficului din centru.

Vremea nu foarte prietenoasă de toamnă nu trebuie să fie un motiv pentru a renunța la plăcerea de a te deplasa pe două roți. Oboseala fizică, transpirația și lipsa dușurilor de la serviciu te fac să te gândești de două ori? Fii fără grijă. Folosind o bicicletă electrică, drumul de acasă până la birou te va încărca de energie și te va face să te simți la fel de liber ca în… zilele libere. Alege un design clasic sau modern şi sigur vei ieși în evidență atunci când vei trece pe lângă șoferii care așteaptă zeci de minute verdele de la semafor. Iată ce trebuie să ai în vedere înainte de a-ți lua o astfel de bicicletă:

Pe unde şi când vrei să mergi?

Strada sau benzile pentru bicicliști îți stau la dispoziție pentru a ajunge dimineața la birou. Vrei însă să poți merge pe două roți chiar și atunci când temperaturile încep să scadă? Atunci alege un model cu roțile ceva mai groase și cu un motor puternic.

Cât ai de mers?

În funcție de distanța pe care o ai de parcurs, poți alege din două tipuri de biciclete electrice.  Poți opta pentru un model ajutat întru totul de motor sau poți alege această bicicletă electrică, care îți oferă la o singură încărcare a bateriei 40 de kilometri doar electric și până la 100 de kilometri asistați. Atinge 20Km/oră și este ușor de pliat, fiind numai bună de luat în metrou în după-amiezile ploioase.

Fii atent la baterie

Bateria unei biciclete electrice este una dintre cele mai importante piese, ea valorând aproximativ o treime din prețul bicicletei. Asigură-te că are cel cel puțin 2 ani de garanție. Cele mai bune biciclete electrice au o baterie care te ține 500-1500 de încărcări și, în funcție de condițiile de depozitare, o astfel de bicicletă o poți folosi până la 5 ani.

… și la motor

Deși există stiluri diferite ale motorului și modele diverse cu nume întortocheate, ceea ce e important de știut este că motorul afectează felul în care ajungi din punctul A în punctul B. Puterea motorului este exprimată în wați (W). Astfel, cu cât este mai mare acest număr cu atât vei simți această energie atunci când te deplasezi. Trebuie însă să ții cont și de faptul că, cu cât un motor este mai puternic, cu atât va consuma mai repede bateria.

Cât cântărește?

Există și modele ceva mai ușoare însă acestea sacrifică, de obicei, din puterea motorului și distanța pe care o poți parcurge. Bicicletele electrice clasice cântăresc în jur de 25 de kilograme, modelele pliabile fiind ceva mai ușoare (în jur de 19 kilograme).

După cum vezi, trebuie să fii atent la câteva aspecte atunci când vrei să îți iei o bicicletă electrică. Contează distanța pe care o ai de parcurs iar bateria este unul dintre cele mai importante componente. Dacă mai adăugăm și faptul că este prietenoasă cu mediul și că nu necesită reparații regulate sau taxa de parcare, alegerea dintre o mașină și o bicicletă electrică nu este așa de dificilă.          

 

Sursă foto: Pexels

(P) Articol realizat împreună cu Airmotion

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here