5 lucruri esențiale de care să ții cont când îți ridici propria locuință

0
1318

Chiar dacă pentru tine construcția casei înseamnă deopotrivă stres, entuziasm și alergat de colo colo, pentru muncitorii angajați să se ocupe cu execuția este o lucrare de rutină. Cu toate acestea, soluția nu este să lași totul pe mâna lor și să nu te implici deloc, mai ales în privința lucrurilor care vor face diferența în cele din urmă. Iată de ce ar trebui să ții cont:

Materialele de calitate asigură durabilitatea locuinței tale

Înainte să te apuci să sapi fundația, trebuie să te documentezi temeinic cu privire la cele mai bune materiale pentru construcția casei tale. Există numeroase locuri de unde poți cumpăra, unele mai scumpe, altele mai ieftine, dar cel mai important este să alegi un magazin de încredere. Un distribuitor serios îți va asigura transportul până la șantier, astfel încât să nu fii nevoit să închiriezi tu un camion doar pentru acest lucru. În plus, dacă alegi să îți cumperi materiale de constructii online, vei observa că prețurile sunt mai mici decât în punctele fizice ale magazinelor de retail.  

Revizuiește-ți și ajustează-ți bugetul în mod realist

Construcția unei case se poate transforma rapid într-o gaură neagră care înghite bani în permanență, iar cheltuielile par să nu se mai oprească. De aceea, este important să îți calculezi cu atenție bugetul și să-l ajustezi de fiecare dată când cheltuiești mai mult decât te așteptai. Astfel, vei reuși să te încadrezi în bani și să nu îți dai seama pe ultima sută de metri că nu îți mai ajunge bugetul pentru finisaje sau că trebuie să faci un compromis în privința mobilierului pe care îl doreai.

Interesează-te de reputația echipei de constructori

Există numeroase firme și echipe de constructori, iar tarifele pe care le practică nu sunt întotdeauna un indicator bun al calității mâinii de lucru. De aceea, cel mai bine este să angajezi o echipă pe care ți-o recomandă o persoană de încredere sau să faci research serios înainte. Găsești numeroase forumuri sau site-uri sau informații pe rețelele de socializare cât să îți faci o impresie despre cum lucrează o firmă sau o echipă de muncitori.

Construiește o casă cu valoare cât mai mare pe piață

Chiar dacă plănuiești să locuiești tot restul vieții în casa pe care ți-o construiești, nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul. Poate primești o oportunitate de nerefuzat de a lucra în altă țară sau în alt oraș și iei decizia să te muți acolo definitiv, de exemplu. Indiferent de situație, trebuie să te asiguri că nu va fi o mare bătaie de cap să găsești un cumpărător dispus să plătească o sumă frumușică pentru casa ta. De aceea este atât de important să analizezi valoarea locuințelor din zonă, să anticipezi cum va arăta peste 10 ani sau să o construiești diferit față de restul caselor din cartier, astfel încât să ai o locuință care nu arată ca toate celelalte.

Ia în calcul de la bun început cum poți salva energie

Un arhitect bun îți va recomanda să îți construiești casa cu fața spre sud, pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală și căldură. De asemenea, s-ar putea să vrei să îți instalezi un sistem de încălzire prin podea sau să izolezi încă de la bun început casa, astfel încât să nu ai facturi mari pe timpul iernii. În plus, dacă optezi pentru becuri și baterii eficiente energetic în baie și bucătărie, vei reuși nu numai să ai o casă eco, dar și să salvezi bani lună de lună.

Nu uita că oricât de experimentați ar fi muncitorii și oricât de bine ai fi pus toate detaliile la punct, erori pot apărea întotdeauna, așa că încearcă să ajungi cât mai des la șantierul de construcție. Așa ai șanse mai mari să descoperi eventuale greșeli sau lucruri care nu îți sunt pe plac din timp, iar ridicarea casei să nu fie întârziată mai mult decât termenul stabilit.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: gpointstudio

(P) Articol realizat împreună cu Arabesque

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here