5 lecții pentru o viață fericită pe care trebuie să le înveți la 20 de ani

0
3389

Între 20 și 30 de ani este vremea experimentării, cea mai bună perioadă pentru a învăța lucruri noi, pentru a descoperi cine ești cu adevărat și care îți sunt prioritățile. Este momentul propice pentru a învăța din greșeli și a afla ce trebuie să faci pentru a-ți clădi o viață fericită, de succes. Iată câteva lecții de viață care îți vor fi de mare folos până la 30 de ani:

Învață care îți sunt responsabilitățile și opțiunile financiare

A nu avea bani și a fi sărac sunt două lucruri diferite. Multă lume consideră că situația financiară este una temporară, pe când a fi sărac este o stare mentală permanentă, care te poate limita și îți poate afecta calea spre succes. Iar pentru că remunerația primită la începutul carierei nu acoperă întotdeauna toate nevoile, ești adesea obligat să înveți să îți gestionezi bugetul mai bine și să găsești alte surse de venit suplimentare.

Vestea bună? Această situație este în sine o lecție, iar acum este momentul propice pentru a învăța care sunt responsabilitățile tale financiare. Spre exemplu, un credit poate fi o soluție utilă, care te poate ajuta să acoperi taxe școlare, rata pentru un apartament sau, de ce nu, o mică excursie. Însă calea spre abundență nu e niciodată liniară, așa că, în timp, ai putea întâmpina probleme în a acoperi rata lunară. Sau poate ți-ai dori să rambursezi mai repede creditul, pentru că orice angajament de lungă durată poate fi înspăimântător la această vârstă.

Din acest motiv, nu este indicat să plătești mereu doar strictul necesar, ci poți opta pentru modalități de rambursare anticipată a creditului. Ai nevoie doar de puțină documentare. Multe bănci îți pun la dispoziție astfel de informații despre rambursarea anticipată, în care îți explică faptul că nu vei fi condiționat de plata unei sume minime sau a unui anumit număr de rate, ceea ce te-ar putea face să găsești o modalitate de plată mult mai convenabilă.

Respectă-te pe tine, în primul rând

Un bărbat puternic va ști că primul pas pentru a obține respectul celorlalți este să se respecte pe sine atât din punct de vedere moral și intelectual, cât și fizic. Un corp fit, răsfățat cu o nutriție sănătoasă și energizat prin antrenamente fizice regulate te va ajuta să duci o viață echilibrată și să ai mereu moralul ridicat, făcând față mult mai ușor micilor piedici pe care le vei întâmpina uneori. Asta cu atât mai mult cu cât, mulți specialiști consideră că delăsarea poate fi un semn al depresiei, așa că, ghidează-te după aforismul „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

Nu te teme de greșeli

Fă greșeli! Multe. Orice experiență care te desprinde de zona ta de confort este una care îți întărește personalitatea, însă acest lucru înseamnă și că ai putea strânge o colecție modestă de eșecuri. Momentele dificile, oricât de demoralizante ar părea, sunt cele care formează un caracter puternic. Învață din greșeli și privește orice eșec ca pe o provocare de a-ți depăși limitele cu următoarea ocazie pe care o vei avea.

Nu rămâne la un job pe care îl urăști

Începutul carierei este momentul în care trebuie să investești cel mai mult timp pentru a învăța lucruri noi. Nu poți afla ce cale profesională ți se potrivește și îți oferă împlinire fără să experimentezi și să investighezi ce opțiuni ai putea avea. Dacă te simți blocat într-un job care nu te mulțumește, este responsabilitatea ta să faci ceva în privința asta, indiferent care sunt motivele care te-au convins să nu renunți până acum. Nu te teme să faci pasul cel mare. Este mai bine să-l faci înainte să investești ani întregi într-un drum care nu îți aduce fericire.

Dă-o mai departe

Atunci când ești întâmpinat cu susținere și ajutor necondiționat, plătește favoarea mai departe altcuiva care ar putea avea nevoie de același lucru de la tine. Fie că este vorba despre ajutor în plan profesional, personal sau doar câteva cuvinte simple de încurajare, cu toții vom avea nevoie de ajutorul celor din jur, la un moment dat. În același timp, renunță la sentimentele și experiențele negative care nu vor face altceva decât să îți îngreuneze viața.

Orice bărbat puternic își va însuși cu brio aceste lecții. Cu cât le vei învăța mai repede, cu atât te vei putea bucura mai mult de viață. Care dintre ele este cea mai dificilă pentru tine?

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: G-stockstudio
(P) Articol realizat împreună cu intrebbt

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here