5 idei de hobby-uri care te scot din mulțime

1
2221
hobby

Se plânge că nu petreceți suficient timp împreună? Nu o crede cu una, cu două. Femeilor le plac bărbații ocupați, atunci când timpul lor e investit inteligent.

În epoca antreprenoriatului și a oportunităților de tot felul, un hobby de care să te ocupi serios nu se mai află pe lista lucrurilor nice to have, ci direct în categoria must have. Și nu este vorba despre ceea ce își doresc femeile, cu toate că vor aprecia întotdeauna chitariștii și exploratorii, oricât de amatori ar fi ei, ci despre a-ți dezvolta potențialul. Dincolo de asta, pasiunile te ajută să cunoști oameni noi, cu interese similare, mai mult decât o fac LinkedIn și Facebook.

Dacă nu ai găsit încă acel ceva care să te facă să investești timp, energie și poate chiar o parte din buget, ți-am pregătit o listă cu cele mai interesante preocupări în afara jobului. Unele mai noi, altele mai vechi.

  • Șahul

Dacă obișnuiai să îl practici în copilărie, dar nu ai mai trecut pe la un club de șah de atunci, poate că e momentul să te întorci la el. Sportul minții te ajută să dezvolți abilități transferabile în alte domenii, inclusiv la locul de muncă: concentrarea, gândirea critică, capacitatea de a rezolva probleme variate. Dacă nu ai timp disponibil pentru lecții și turnee, poți încerca oricând varianta online.

  • Tâmplăria

Dacă pare că am coborât nivelul, nu este deloc așa. Daniel Day Lewis, nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, și-a creat un obicei din a umple pauzele lungi, de câțiva ani, dintre filmările diverselor pelicule, cu timp dedicat marii lui pasiuni: tâmplăria. Există, de fapt, o legătură între actorie și meșteșugul în lemn: ambele sunt activități creative.

  • Proiectele de construcții

Nu trebuie să mergi pe șantier, pentru că vei avea întotdeauna nevoie de lucrări și reparații în propria locuință. Cum îți descoperi pasiunea pentru renovat și meșterit? Începe cu ceva simplu și util, de care orice casă are nevoie, din când în când, cum ar fi aplicarea de vopsea lavabilă. Dacă împarți casa cu alții, le faci și lor un bine; în plus, este și o bună metodă de a reduce cheltuielile.

  • Călătoriile cu rucsacul în spate

Unul dintre motivele pentru care omul modern este mereu nemulțumit este că a pierdut, în mare parte, contactul direct cu natura. Pregătește rucsacul și pleacă în căutarea aventurii, chiar dacă asta echivalează cu  două zile departe de oraș. Cât mai mult timp petrecut sub cerul liber înseamnă regenerare și sănătate pentru trup și spirit. Poți transforma totul într-o ieșire cu gașca, sau – de ce nu – chiar una romantică.

  • Artele marțiale

Da, sunt la modă maratoanele, expedițiile în munți și programele de tipul CrossFit sau functional training, dar soluțiile clasice nu se vor demoda niciodată. De fapt, într-un moment în care toți cei din jur par să practice oricare alt sport, să te apuci de karate e un lucru care te scoate din mulțime. Avantajele artelor marțiale, indiferent ce tehnică ai alege, nu se opresc la stăpânirea tehnicilor de apărare: îți vei îmbunătăți nivelul de concentrare și disciplină, starea generală de sănătate, îți vei regăsi motivația și vei deveni continuatorul unei tradiții milenare.

 

Sursa foto: Pexels

(P) Articol realizat împreună cu Arabesque

1 COMMENT

  1. Tirul cu arcul este un musai!
    Il practic de 6 ani si, inevitabil, iti intra in sange practic. Din simplul tras intr-o tinta de hartie pana la trick shot-uri si long range-uri, toate filmate si apreciate de prieteni.
    Este cel mai tare hobby!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here