5 gadget-uri care-ți pot salva viața în momente neprevăzute

0
2514

Poate că nu ai la îndemână o dronă care să îți transporte un defibrilator într-o zonă greu accesibilă și nici nu ai nevoie de recipientul inteligent care te anunță când este timpul să iei un tratament. Însă asta nu înseamnă că și gadgeturile pe care le folosim în mod uzual nu pot fi salvatoare în situații limită. Iată care sunt dispozitivele care nu ar trebui să îți lipseasca:

Un gadget care te salvează în trafic

Ești un șofer experimentat și responsabil, ții cont de regulile de circulație, iar siguranța în trafic este pentru tine mai presus de orice. Din păcate, când ne urcăm la volan depindem și de ceilalți șoferi. Iar un incident în trafic, fie și unul minor, îți poate cauza multe neplăceri, mai ales dacă celălalt nu își recunoaște vina. În aceste cazuri, una dintre aceste camere DVR pentru masina îți dă dovezile de care ai nevoie pentru a-ți demonstra nevinovăția în fața ofițerilor de poliție. În plus, nu vei avea probleme nici cu asiguratorul, dacă ai imaginile care arată că nu ai nicio responsabilitate pentru incident. Un astfel de gadget îți poate salva timp, bani și energie pierdută la secțiile de poliție sau la ghișeele asiguratorilor, așa că nu e surprinzător că tot mai mulți șoferi își instalează camere de bord.

Kitul de avalanșă cu sistem ABS

Dacă ești pasionat de drumețiile pe munte și o expediție pe masivele în care se depune un strat gros de zăpadă este o invitație tentantă, plină de adrenalină, atunci ar trebui să te echipezi înainte de plecare cu un rucsac dotat cu un un sistem ABS ultraperformant. Acesta se activează în momentul unei avalanșe și te protejează împotriva scufundării sub tone de zăpadă. Astfel, vei evita orice accidentare periculoasă și vei fi în siguranță până la apariția echipajelor de salvare, scrie TrustedReviews.

Detectorul de fum pentru locuință

Compania Nest, care aparține de Google, a creat un dispozitiv inteligent care te alertează în caz de incendiu. Acesta este dotat cu un termostat și cu o alarmă de fum, durează până la 10 ani și poate fi controlat de pe smartphone. Un astfel de gadget este potrivit și când ești plecat de acasă pentru o perioadă mai îndelungată și vrei să știi că totul este în regulă, dar și pentru a te alerta când ai uitat în priză aparate electrocasnice care pot deveni periculoase, precum fierul de călcat.

Un purificator instantaneu pentru apă

Orice pasionat de munte știe cât de imprevizibilă poate fi o drumeție și cât de important este să fii pregătit pentru orice. La asta s-au gândit și cei de la LifeStraw când au creat un device cu ajutorul căruia poți bea apă din râuri sau chiar din bălți. Gadgetul are incorporat un filtru de purificare la nivel microbiologic, astfel încât reține și distruge bacteriile și paraziții din apă. Este ușor, portabil și de real ajutor în cazul în care mai ai ore întregi de mers până când să dai de apă potabilă și ți-ai terminat rezervele mai devreme decât te așteptai.

Gadgetul care te salvează în caz de atac

Oricât de pregătit te-ai simți să faci față unui atac neprevăzut, nu știi niciodată ce te așteaptă, mai ales dacă locuiești într-un cartier mai periculos sau vizitezi o țară în care rata criminalității este neașteptat de mare. Siren Ring este un inel care emite un sunet foarte puternic în momentul în care este rotit și îți poate salva viața într-o situație-limită. Zgomotul emis îl debusolează pe atacator și îți oferă timpul necesar pentru a câștiga controlul asupra situației sau pentru a te pune la adăpost. Un astfel de device poate fi și un cadou inspirat pentru iubita, sora sau mama ta, dacă vrei să le știi mereu în siguranță.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: SFIO CRACHO

(P) Articol realizat împreună cu spy-shop

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here