5 destinații din Europa unde trebuie să ajungi neapărat, dacă vrei o vacanță plina de aventură

0
2232

Un barbat pasionat de aventură va cauta mereu destinații noi de vacanță. Ca alegerea să fie una potrivită însă, trebuie să te documentezi bine înainte de a lua o decizie. Dacă și tu simți nevoia de a evada din România câteva zile în următoarea perioadă, dar nu vrei să te aventurezi prea departe de casă sau poate bugetul pe care îl ai la dispoziție nu-ți permite asta, am găsit pentru tine cinci destinații care îți vor hrăni foamea de aventură, chiar aici, în Europa.

Primul lucru pe care ar trebui să-l stabilești este cât vrei să cheltuiești. Chiar dacă o vacanță europeană este mai puțin costisitoare decât alternativa exotică, într-un loc rupt de civilizație, când vorbim despre turismul de aventură bugetul trebuie mărit considerabil. Dacă nu ai la dispoziție o suma consistentă, care să-ți asigure un minimum de confort și siguranță, poți apela oricând la varianta unui împrumut rapid și avantajos, care te va ajuta să îți îndeplinești visul. Un astfel de credit se poate accesa foarte simplu, fără birocrație și timp pierdut pe la ghișee. Nu ai nevoie de garanți sau garanții, iar rambursarea se face la alegerea ta, în rate săptămânale sau lunare.

După ce ai rezolvat cu partea financiară, alege o destinație care să răspundă cel mai bine pasiunilor tale. Iată câteva destinații la modă printre cei care practică turismul de aventură:

  1. Tarifa, Spania, pentru windsurfing sau kitesurfing

Dacă te pasioneaza sporturile extreme, atunci cumpără la vară bilet pentru Tarifa. Acest oraș spaniol este renumit pentru curenții puternici de aer, care au transformat destinația într-un loc vânat de toți turiștii care practică windsurfing și kitesurfing. În apropierea orașului se află și câteva zone stâncoase, numai bune dacă vrei să faci și niște cățărări sau drumeții.

  1. Austria, pentru varianta extremă a Transfăgărășanului

Știm că Jeremy Clarkson, unul dintre foștii prezentatori ai emisiunii britanice TopGear, a spus despre bătrânul Transfăgărășan că este „cel mai bun drum din lume“, însă nu se compară cu traseul alpin Grossglockner. Preferat de toți cei care își doresc o vacanță de aventură la bordul unei mașini, drumul, unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, de altfel, te va conduce spre cel mai înalt vârf din țară și spre cel mai lung ghețar. Soșeaua este presărată cu popasuri, de unde poți admira spectaculoasele peisaje alpine.

  1. Arhipelagul Madeira din Portugalia, pentru unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din Europa

Numerosele trasee turistice amenajate în ultimii ani au transformat Arhipelagul Madeira într-o destinație populară printre iubitorii de drumeții. Ia drumul Portugaliei și descoperă crestele fascinante și văile vulcanice găzduite de această superbă destinație. Cel mai spectaculos traseu pentru care poți opta te poartă la propriu printre nori, până în vârful Arieiro, cel mai înalt din Madeira, de 1.818 m.

  1. Insula Bute din Scoția, pentru o experiență extremă la cort

Aflată la doar 90 de minute de Glasgow, insula Bute oferă o zonă de tundră de o frumusețe sălbatică, în puternic contrast cu plajele largi din Rothesay sau cochetele grădini din Mount Stuart, aflate pe aceeași insulă. Trebuie să te încumeți măcar o data în viața să petreci timp aici. Cumpără un cort rezistent și înfruntă vremea aspră și vântul puternic, pentru o experiență care iși va testa limititele.

  1. Insulele Eoliene din Sicilia, pentru o plimbare extremă printre vulcani noroioși și cetăți care stau să se prăbușească

Coasta nordică a Siciliei pare desprinsă dintr-un film al lui Tim Burton. Formată dintr-un lanț de insule vulcanice, este un tărâm al visului, care oferă o experiență unică. În Lipari, cea mai mare insula de aici, cetățile stau să se prăbușească, iar vulcanul Stromboli ridică la cer aburi sulfurici, într-un peisaj care îți taie respirația. După ce ai coborât de pe vulcan poate nu ar fi o idee rea să faci și o plimbare relaxantă pe plajele cu nisip negru de la baza acestuia. Va fi o experiență de neuitat.

Destinații de vacanță care să îți încarce bateriile, dar să-ți hrănească și setea de aventură se găsesc. Iar pe măsură ce bugetele tale destinate călătoriilor se vor mări, poți descoperi destinații chiar și mai fascinante decât acestea, departe de Europa.

 

Sursă foto: unsplash.com

(P) Articol realizat împreună cu Provident

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here