5 complexe secrete ale bărbaților și cum le depășești

0
1414
complexe

Este un mit faptul că femeile sunt mai preocupate de imaginea lor decât bărbații. Mai multe cercetări ne arată că atunci când vine vorba despre complexe, fiecare are un motiv pentru care să nu fie pe deplin mulțumit de felul în care arată.

Un studiu publicat în jurnalul Body Image arată că femeile și bărbații sunt la fel de complexați de aspectul lor fizic. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 12.000 de participanți și a constat într-un set de întrebări privind nivelul de satisfacție al participanților în legătură cu felul în care arată. Rezultatele? Doar 9% dintre femei și 6% dintre bărbați sunt extrem de nemulțumiți de aspectul lor fizic, iar complexele lor sunt legate de greutate. O pătrime dintre participanți au apreciat că sunt extrem de mulțumiți de înfățișarea lor, în timp ce restul au declarat că sunt într-o oarecare măsură mulțumiți. Iată care sunt cele mai mari complexe ale bărbaților, pe care puțini dintre ei le recunosc:

Problemele cu greutatea. Bărbații nu sunt la fel de preocupați de colăceii care se depun atunci când iau în greutate câteva kilograme, ci de creșterea în volum a sânilor. Puțini știu însă că acest țesut nu se formează doar din cauza creșterii în greutate, ci și din cauza schimbărilor hormonale, a unor condiții ereditare, a unor boli sau a utilizării anumitor medicamente. De aceea, numărul bărbaților care apelează la o procedură numită ginecomastie, care rezolvă problema odată pentru totdeauna, este în creștere de la an la an. După cum observi în articolul menționat, această procedură este cel mai simplu mod prin care se poate scăpa definitiv de acest complex.

Problemele cu tenul. Acneea apare la bărbați mai ales la pubertate, însă o formă gravă de acnee în adolescență îi poate lăsa pe mulți cu semne pe tot chipul. Acneea poate apărea și la maturitate, din cauza alimentației, a schimbărilor hormonale, a unor infecții cu stafilococ sau a unor medicamente. Pentru a scăpa de această problemă, trebuie să te adresezi unui medic dermatolog, care poate identifica exact cauza apariției acneei și îți poate recomanda tratamentul care să te ajute să scapi de ea.

Pilozitatea excesivă. Părul de pe antebrațe sau picioare nu este ceva care să îi complexeze pe bărbați, însă cel de pe spate, de pe umeri sau de pe brațe îi poate face să se simtă mai neîncrezători în aspectul lor fizic, mai ales atunci când trebuie să se expună în public, la plajă. Părul în exces poate fi îndepărtat în mod regulat la un cabinet cosmetic, dar există și cazuri în care este recomandată îndepărtarea definitivă cu laserul.

Înălțimea. Statura este un alt complex al bărbaților, mai ales în cazul celor mai scunzi. Dacă o femeie poate păcăli cu ajutorul tocurilor, bărbații nu prea au opțiuni pentru a părea mai înalți. Cu toate acestea, există numeroase exemple de bărbați celebri care nu au lăsat statura să le stea în cale și au compensat printr-un corp întreținut la sală.

Chelia. Pierderea părului este un alt lucru care îi sperie până și pe bărbații care nu dau încă semne că ar fi în pericol să chelească. Calviția este, de cele mai multe ori, moștenită genetic, pe linia maternă, și niciun șampon sau loțiune nu poate stopa complet pierderea părului. Singura opțiune este implantul de păr, ale cărui rezultate se văd din primele luni. Procedura poate fi însă destul de scumpă: prețurile pornesc de la 1.000 de euro și variază în funcție de suprafața care trebuie acoperită.

 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu ClinicaZetta

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here