4 moduri simple în care să îi faci pe ceilalți să te invidieze pentru casa ta   

0
700
casa de invidiat

Casa ta rămâne locul în care te vei întoarce mereu, indiferent pe ce drumuri te-ar duce viața. În consecință, felul în care o îngrijești arată ce fel de bărbat ești.

Dacă preferi să te întorci de fiecare dată la o casă neîngrijită și lipsită de personalitate, oamenii vor crede că ești delăsător și fără inițiativă. În schimb, dacă îi porți casei de grijă, toți cei care trec prin vecinătate o vor admira și vor observa că proprietarul e genul de bărbat care știe de vrea de la viață.

Uite cinci moduri simple și eficiente în care să faci din casa ta una pe care ceilalți o vor admira:   

  1.   Înlocuiește ușile cu unele cu personalitate

Învață să te folosești de culori pentru a le transmite un mesaj ferm celor care îți admiră casa.

Spre exemplu, o ușa principală roșie va spune despre tine că ești extravertit, că nu ți-e teamă să faci pasul în față și să spui ce gândești. O ușa albastră indică faptul că ești genul de bărbat adaptabil, care se simte bine în aproape orice situație. În același fel, ușa verde va vorbi despre valorile tale tradiționale, iar cea neagră va demonstra că ești o persoană perseverentă, conservatoare și rezervată.

Acest cod al culorilor este valabil nu doar pentru ușile de acces în casă, ci și pentru cele ale garajului.

  1.   Vopsește pereții în culori vii

Pereții exteriori ai casei tale încep să se decoloreze după câțiva ani. De vină sunt radiațiile solare, vântul, ploaia și diferențele de temperatură dintre un anotimp și altul.

Dacă amâni să revopsești pereții pentru mai mult timp, întreaga casă va căpăta un aspect neîngrijit care nu îți va face cinste. Din fericire, poți rezolva ușor problema, alegând o vopsea de calitate care să redea aspectul de nou al pereților și să îl mențină pentru mai mult timp. Oricare dintre aceste vopsele lavabile de exterior cu putere mare de acoperire și rezistență sporită la intemperii și uzura te va ajuta să rezolvi problema.

  1.   Pune jardiniere la ferestre

Jardinierele amplasate sub ferestre vor da un aer proaspăt casei tale. În plus, ele pot avea și un rol practic.

Nu te descuraja dacă nu te prea pricepi la flori. Mergi la orice florărie și întreabă cum ar fi mai bine să procedezi. Sigur vei găsi pe cineva care să îți explice cum să asortezi mușcatele, salvia, petuniile și begoniile. Ai grijă să plantezi mereu în exteriorul jardinierei plantele curgătoare și în mijloc și interior, spre ferestra, pe cele care au creșterea erectă. Poate ca ți se pare acum o bătaie de cap, dar rezultatul va fi, garantat, unul spectaculos.

Și tot în jardiniere poți cultiva plante aromatice cum ar fi pătrunjelul, rozmarinul și busuiocul. Acestea îți vor fi de mare folos atunci când vei avea de pregătit o rețetă de paste sau o salata pentru o cină specială, acasă.

Aceleași jardiniere vor transmite un mesaj important despre tine: ești un bărbat suficient de responsabil încât să îngrijești niște plante până la maturitate.

  1.   Alege deștept accesoriile de exterior și pune-le în valoare

Dacă vrei o cutie poștală care să transmită că ești un bărbat îndrăzneț, alege una mare și viu colorată. Ține însă seama de celelalte culori care se regăsesc la exteriorul casei tale. În cazul în care acestea sunt calde, te-ai putea orienta și spre o cutie poștală din fier forjat în tonuri naturale sau spre una din cupru, cu patină.  

Stilul în care este realizat numărul casei contează de asemenea foarte mult. De regulă, cifrele ar trebui să aibă mai mult de 10 cm în înălțime pentru a fi vizibile. Pentru o notă de originalitate, ai putea alege cifre în stil vintage realizate din tablă de aluminiu sau unele ultramoderne, cu sticlă. Oricum ar fi, asigură-te că numerele casei tale ies în evidență fără să deranjeze ochiul.

Covorul din fața ușii de la intrare joacă și el un rol important. Indiferent cum arată cel pe care îl ai acum, cu siguranță că poți găsi unul și mai potrivit. Cele uni sunt mai ușor de asortat, de regulă, cu celelalte culori de la exteriorul casei. Dacă vrei unul cu mesaj, alege-l în așa fel încât să inspire maturitate.

Mesaje ca „Ai adus și berea cu tine” sau „Dacă ai citit asta înseamnă că am interacționat destul” s-ar putea să nu facă o impresie prea bună. În schimb, cele cu „Bun venit acasă” sau „Acasă e locul în care îți sunt prietenii” ar putea crea o impresie pozitivă.

Sunt câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a da casei tale un aspect mai viu și pentru a le arăta clar celor din jur cât de capabil este bărbatul care locuiește în ea. Poți obține aceste rezultate repede și fără să cheltuiești o avere. Din materialul de mai sus poți exact cum să procedezi.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu arabesque

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here