4 lucruri pe care le poți face singur în curte primavara aceasta

0
1956

Curtea casei tale este un spațiu cu potențial uriaș, care poate fi transformat astfel încât să devină locul tău preferat de petrecere a timpului liber.

Pe măsură ce vremea se încălzește, nu îți mai vine să stai în casă și vrei să te bucuri cât mai mult de aerul de afară. Dacă locuiești la casă, înseamnă că ai deja un spațiu generos la dispoziție, pe care îl poți transforma într-un loc perfect pentru relaxare, în care să savurezi o bere în zilele călduroase și unde să îți inviți prietenii la un grătar. Există numeroase proiecte pe care le poți pune singur în aplicare:

Construiește-ți un foișor modern

Un foișor modern instalat în curtea din spatele casei poate deveni elementul central al grădinii și locul perfect pentru a-ți petrece timpul liber. Exisăt numeroase moduri în care îți poți amenaja un astfel de refugiu; depinde doar de cât ești dispus să investești și care este scopul final al acestuia. Este suficient să te uiți peste aceste imagini cu modele de foișoare și îți vei da seama cât de mult poate schimba acesta aspectul și funcționalitatea grădinii tale. Iar după cum vezi, există planuri și scheme de construcție cu ajutorul cărora poți avea propriul foișor în doar câteva zile. Cheamă-ți un prieten să îți dea o mână de ajutor și vei avea o poveste numai bună de spus tuturor, când îi inviți să admire construcția.

Plantează-ți propria grădină cu zarzavaturi

Chiar dacă ești începător în ale grădinăritului și agriculturii, să îți crești propria cultură de zarzavaturi nu este o operațiune foarte complicată. Roșiile, castraveții, ardeiul gras sau vinetele sunt ușor de plantat și de crescut, așa că, îți poți încerca îndemânarea primăvara aceasta. Satisfacția de a găti o masă cu legumele culese din grădina ta va merita tot efortul. În plus, ai garanția că legumele sunt crescute natural și te vei bucura de gustul lor autentic, lipsit de îngrășăminte și de alte chimicale.

Dacă nu simți că te pasionează cultura de legume suficient de mult încât să ai grijă de o recoltă, atunci poți încerca ceva și mai simplu de atât. Plantele folosite la condimentarea mâncărurilor pot fi crescute și în ghivece, într-o miniseră amenajată în grădină. Cimbru, rozmarin, coriandru sau mentă sunt doar câteva dintre plantele pe care le poți crește cu minimum de efort.

Zidește-ți propriul grătar

Sigur, te poți descurca și cu un grătar pe gaz, însă gustul unei fripturi afumate pe grătarul cu lemne nu se poate compara cu nimic altceva. Construcția propriului tău grătar nu îți va da peste cap bugetul și nici nu îți va răpi foarte mult timp. Există numeroase tutoriale care îți explică pe îndelete de ce materiale ai nevoie și îți detaliază pașii pe care trebuie să îi urmezi. Nu este un proiect complicat și te vei bucura de avantajele sale pentru o lungă perioadă de timp. Un bun sfat este să încerci să îl amplasezi în apropierea foișorului, astfel încât să poți întreține conversația cu invitații tăi și, în același timp, să pregătești masa.

Amenajează-ți un gard viu

Gardul viu este o alternativă mai prietenoasă la zidurile din beton sau la gardurile din sârmă și poate da un aspect mai plăcut curții tale. Gardul viu este ușor de plantat și, în funcție de specia aleasă, îți poate asigura și intimitatea de care ai nevoie în curtea casei tale, deoarece există și arbuști cu o înălțime de 3 metri. Tot ce ai de făcut este să delimitezi zona pe care vrei să o împrejmuiești, să cumperi puieții și să îi plantezi. Distanțele între aceștia, dar și timpul de creștere diferă în funcție de specia aleasă. Gardurile vii sunt eficiente și în a ține praful la distanță, izolează destul de bine fonic și te vor face să te simți mai aproape de natură, atunci când stai în grădină.

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:wavebreakmedia  

(P) Articol realizat împreună cu Praktiker

 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here