4 lucruri pe care bărbatul modern ar trebui să știe să le facă singur

0
1972

Poate că bunicul tău privește dezaprobator faptul că nu știi foarte bine care sunt ustensilele necesare pentru diverse treburi de grădinărit, însă adevărul este că noi, bărbații moderni, avem nevoie de cu totul alte cunoștințe pentru a ne descurca în viața de zi cu zi.

Noi am făcut un top al lucrurilor pe care orice bărbat ar trebui să știe să le facă. Mai mult decât atât, odată ce înveți aceste lucruri, vei vedea că îți vor fi utile în o mulțime de situații. Iată ce ar trebui să știi să faci:

Să ai cunoștințe de bază despre materialele de construcție, să le pui în aplicare pentru proiecte mici și să observi calitatea unei lucrări din această arie

Nu trebuie să-ți faci singur casa de la temelie, cu toate că nu ar fi rău daca ai avea această abilitate, însă e necesar să ai minime cunoștințe din domeniu. Îți vor fi de mare ajutor când vei vrea să-ți construiești singur câte ceva în curte – un grătar, un mic foișor sau o magazie pentru unelte.

Nu ai niciun motiv să nu faci cu mâna ta diverse lucrări de mică anvergură în curte. Găsești pe acest site materiale de construcție pentru orice proiect, indiferent de cât de mare sau mic este și indiferent de bugetul pe care ești dispus să-l investești. Nu uita că puțină muncă fizică te va ajuta și să te menții în formă, pentru că vei depune mai mult efort decât dacă petreci câteva ore la sală.  

Chiar și dacă nu ai în plan să pui mâna vreodată pe mistrie și glet, tot e bine să știi câte ceva. Vei putea să evaluezi singur dacă meșterul cu care lucrezi este unul competent și îți vei da seama ușor dacă o lucrare este prea scumpă.

Să schimbi uleiul de la mașină și roata în caz de pană

Mașinile din ziua de azi nu se mai repara cu o sârmă, ca pe vremuri, și au apus de mult zilele în care bărbații își petreceau sâmbetele în fața mașinilor cu capotele larg deschise și meșterind câte ceva la motor. Nu e cazul să înveți mecanică, există profesioniști pentru asta, însă unele lucruri tot ar trebui să le știi, pentru că îți pot fi de ajutor la un drum mai lung

Învață să folosești cricul și să schimbi roata, ne vei mulțumi pentru sfatul ăsta în momentul în care te afli pe un drum pustiu, ai pană și nu trece nimeni care să te ajute. Schimbarea uleiului de la mașină e un alt lucru pe care ar trebui să-l înveți cât mai repede. În plus, aceste lucruri sunt mai simple decât par, așa că nu-ți va fi deloc greu să le faci singur.

Să susții o prezentare fără emoții

Știai că majoritatea oamenilor clasează teama de a vorbi în public peste frica de moarte? Dacă și tu te numeri printre persoanele care au emoții și se pierd ori de câte ori susțin o prezentare, e cazul să îți învingi această frică, să încerci niște tehnici de public speaking sau să mergi la un curs care să te ajute în acest sens.

Este foarte util să știi să vorbești degajat în public și să-ți controlezi emoțiile în cadrul unei prezentări importante. Te va ajuta enorm în viața profesională și, fie că îți place sau nu, la un moment dat va trebui să o faci și pe asta.

Să gătești altceva în afară de omletă

Ouăle sunt pline de proteine și sunt foarte sănătoase, dar ar trebui să înveți să gătești și altceva. Nu, cartofii prăjiți și faptul că întorci carnea pe grătar pe la câte un barbecue party nu se pun la socoteală. Dacă nu te pasionează gătitul, nu trebuie să te arunci în niște feluri de mâncare foarte complicate, însă ar trebui să înveți măcar 3-4 rețete. Nu e nimic greu în a pregăti o friptură și niște legume la grătar sau niște paste cu un sos de tomate, așa că nu trebuie să te sperie cratițele și tigăile.

(P) Articol realizat împreună cu arabesque.ro

Sursa foto: Shutterstock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here