4 lucruri mai importante decât salariul la un job

0
1112

Iată ce „calități” ar trebui să bifeze jobul ideal, indiferent de domeniul de lucru:

Un sediu plăcut, cu facilități la îndemână

Ar putea suna puțin superficial, însă spațiul în care lucrăm are un impact important asupra vieții noastre. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să te angajezi doar la o companie care să aibă sediul la 5 minute de casa ta (cu toate că nu ar fi rău), ci la o companie care să fie situată într-un loc cu parcare, un restaurant decent, o cafenea și ceva verdeață în jur.

Știm cum e să te învârți de câteva ori în jurul clădirii în căutarea unui loc de parcare și apoi să parchezi în alt cartier pentru că nu ai găsit niciun loc mai aproape. Știm și cum e să comanzi în fiecare zi pizza la birou și să facă amicii glume legate de burtica ta și mai știm cum e și să te uiți pe fereastră și să vezi numai clădiri gri. La început nu-ți pasă foarte mult, însă după câteva luni îți strică toată buna dispoziție.

Un sediu al companiei într-un parc tehnologic ca acesta ar fi ideal. Ai multă verdeață în jur, o sală și un teren de sport în aer liber și orice ai putea avea nevoie în cele opt ore cât stai la birou, de la o cafea bună până la o mică pauză de relaxare.

Colegi cu care să poți discuta în pauza de masă

Nu folosim prea des proverbe și zicători, dar adevărul este că „omul face locul”. Asta înseamnă că un job, oricât de bine plătit ar fi, devine un adevărat loc de tortură dacă ești înconjurat de un colectiv cu care nu ai nimic în comun și cu care nu poți schimba două vorbe.

Asta nu înseamnă că oamenii cu care lucrezi trebuie neapărat să-ți devină cei mai buni prieteni, ci doar să poți discuta câte ceva în pauza de masă. Simțul umorului este și el necesar, cu siguranță nu vrei să fii singurul tip din birou care râde la glumele lui Louis C. K..

Un șef de la care să ai ce învăța și care să nu fie reticent la ideile subalternilor

Oricât de bun ar fi un șef, cu siguranță îi vei găsi câteva hibe. Până la urmă, ce contează este să-ți dea senzația că ai ce învăța de la el, să-l admiri și să fie deschis la ideile celor din jur.

Ai putea crede că e ușor să faci cum spune el și să nu te implici când îți refuză o idee doar pentru că nu e a lui. În realitate, însă, este extrem de frustrant să știi că există modalități de a rezolva o problemă mult mai simple și că nu le poți pune în aplicare din cauza orgoliului unei persoane cu o funcție superioară.

Să îți ofere oportunități reale de a învăța și de a te dezvolta profesional

Un salariu bun? Spunem „da” oricând la asta, însă salariul bun de acum va mai fi la fel de bun și peste doi ani? Cel mai probabil îți vei dori mai mult și vei vrea să mai faci și alte lucruri, așa încât perspectivele pe care ți le oferă un job sunt mult mai importante decât suma de pe fluturaș.

Trainingurile sunt un mare plus. Știm că uneori pare că ai o mulțime de treburi și numai de o zi de training nu ai chef, dar se vor dovedi a fi mai utile decât crezi.

Aceste lucruri le poți observa încă din etapa interviurilor, când ajungi la sediul companiei și te uiți în jur, așa că îți sugerăm să le acorzi atenție data viitoare când îți schimbi locul de muncă.

Se încearcă de câțiva ani buni o echilibrare a vieții profesionale cu cea personală, însă balanța înclină în continuare în favoarea programului strict și rigid de 40 de ore de muncă pe săptămână. Până vom ajunge la programul de lucru de 6 ore al scandinavilor, trebuie să ne descurcăm cu ce avem și să ne alegem jobul care să ne mulțumească din cele mai multe puncte de vedere.

Pentru tine ce contează atunci când îți schimbi jobul? Care au fost criteriile după care ți-ai ales jobul actual?

(P) Articol realizat împreună cu libertytechpark.ro

Sursa foto: Shutterstock 

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here