4 lucruri de care ai nevoie când te muți departe de oraș. Ce avantaje și dezantaje ai

0
692

Orașul care nu doarme niciodată a devenit pentru mulți un factor major de disconfort. Gălăgia, poluarea și apartamentele minuscule din marile orașe sunt doar o mică parte din dezavantajele care vin la pachet cu o metropolă modernă. Tocmai de aceea, tot mai mulți români încep să caute liniștea mult visată departe de forfota urbană, în suburbii sau chiar în sate izolate de civilizație. Să stai departe de oraș este cu adevărat o plăcere, dacă ai și câteva lucruri care să îți garanteze confortul. Iată de ce ai nevoie:

  • Obiectul indispensabil pentru un trai lipsit de griji departe de oraș

Când stai departe de oraș ai nevoie să fii total independent când vine vorba despre energie. În oraș stai într-un bloc de apartamente, densitatea populației este mare, așa că sunt rare penele de curent sau problemele de distribuție a căldurii, apei calde sau alte astfel de lucruri care țin de confortul tău (deși uneori și locuitorii marilor orașe se mai confruntă cu ele).

Curentul electric este unul dintre factorii esențiali pentru aproape orice activitate într-o casă, așa că, dacă există o pană de curent, confortul tău este foarte afectat. Totul poate reveni la normal cu un astfel de aparat, care generează curent și pentru 10 ore. Este mereu recomandat să îți asiguri acest lucru atât de necesar în vremurile moderne, iar dacă stai mai departe de oraș este chiar imperativ pentru a ști că ești pregătit de orice situație.

  • De ce ai nevoie pentru a avea apă curentă

În suburbii există deja canalizare și apă curentă, însă dacă vrei să te rupi de lume ai nevoie să-ți asiguri aceste lucruri. Nu este atât de greu pe cât pare. Ai nevoie de hidrofor și fosă septică.

Deși pare complicat, hidroforul este ușor de instalat și trebuie să știi că apa va fi chiar mai curată decât cea pe care o primesc locuitorii blocurilor din orașe. Nici cu fosa septică lucrurile nu atât de complicate pe cât de se crede. Dacă alegi să instalezi și un decantor, nu va trebui să te îngrijorezi în legătură cu golirea ei timp de 10 ani.

  • Varianta cea mai comodă pentru încălzire

Când vine vorba despre încălzire ai mai multe variante. Cea mai comodă este centrala proprie – pe gaze sau pe lemne, în cazul în care nu au ajuns încă gazele în zona în care vrei să te muți. Spre deosebire de alte variante, centrala îți asigură și apa caldă, așa că nu vei mai ave nevoie de un boiler.

Nu uita nici că ai la dispoziție o casă pe pământ, așa că îți va fi ușor să construiești și un șemineu. Și ce poate fi mai plăcut într-o iarnă geroasă decât să stai la șemineu cu o carte în mână și un pahar de vin în cealaltă?

  • Ustensilele pentru curte de care vei avea neapărată nevoie

O casă vine la pachet și cu teren pentru o mulțime de activități. În afară de faptul că poți să-ți faci dimineața antrenamentele în aer curat, poți să îți amenajezi și o mică grădină cu verdeață și poate și ceva legume. Grădinăritul este o activitate relaxantă și e mereu plăcut să rupi un castravete direct de pe vrej pentru a face o salată fresh. Nu e deloc complicat – ai nevoie de o mașină de tuns iarba, sau de un trimmer (e la fel de eficient, dar necesită mai multă atenție), o cazma, o greblă și o mistrie de grădină.

Cu aceste lucruri poți trăi departe de lume, dar să te bucuri de toate beneficiile moderne, inclusiv WI-FI, așa că traiul departe de oraș nu e atât de complicat pe cât pare.

 

Sursa foto: Shutterstock     

(P) Articol realizat împreună cu egeneratoare

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here