4 lucrări practice din casă pe care poți să le faci singur, fără meseriaș. E mai simplu decât pare

0
2149

De ce să depinzi de un meseriaș, când poți să te ocupi tu însuți de o mulțime de situații și nevoi care apar într-o casă? Nu e deloc greu și la final vei fi cu siguranță mândru de reușita ta.

Suntem ființe practice, și, mai presus de atât, avem și mândria aceea masculină care ne determină să ne rezolvăm singuri diversele probleme care apar într-o casă. Desigur, nu te încurajăm să mergi mai departe decât e cazul și să te încăpățânezi să te ocupi de situații care te depășesc, ci doar să înveți câteva lucruri practice, care la momentul potrivit te vor scoate din încurcătură. Iată ce poți face de unul singur în casă:

Obiectele de mobilier din PAL pot fi realizate chiar la tine acasă cu câteva unelte și puțină străduință. Iată de ce ai nevoie

Poți să realizezi singur obiecte de mobilier cu ajutorul plăcilor de PAL, material din care e confecționat și mobilierul din magazinele de specialitate. Ai nevoie de plăci precum acestea, de o bormașină și, desigur, de șuruburi.

Ce trebuie să faci? După cum vezi, din locul unde poți lua plăcile de PAL, poți să ceri și tăierea lor pe anumite dimensiuni, dar și căntuirea lor. Ele îți vor fi livrate tăiate și căntuite, iar ție nu îți rămâne decât să le asamblezi precum orice altă mobilă pe care o cumperi din magazin. Fă o schiță a obiectelor pe care vrei să le realizezi, dă găurile cu bormașina, îmbină plăcile și în final vei avea obiecte de mobilier făcute de tine, după orice dimensiuni îți dorești și la un preț mult mai mic.

Ce obiecte de mobilier poți face? Aproape orice lucru de care e nevoie într-o casă – pat, bibliotecă, masă, comodă, dulapuri, cuier, chiar și o mobilă de bucătărie. Nu vei putea realiza scaune, canapele sau obiecte foarte complicate, însă noi spunem că e de ajuns pentru început, nu-i așa?

Poți vopsi cu ușurință pereții și lucrurile de lemn din casă, de unul singur

Credeai că vopsirea pereților este o treabă doar pentru specialiștii în construcții? Cu vopselurile noi și cu instrumentele care te ajută să vopsești suprafețe mari cu minimum de efort este mai simplu decât crezi. Uită-te în magazinele cu materiale de construcție după vopseluri cu putere mare de acoperire, așa încât să nu depui foarte mult efort și alege instrumente mai scumpe, din materiale bune. Vei mai avea nevoie de o tavă pentru trafalet, de celofan pentru a acoperi mobila, dar și de bandă adezivă pentru zugrăveli, care să te ajute să nu vopsești și tocul de la ușă, prizele sau întrerupătoarele.

Dacă vrei să vopsești obiecte din casă – masă, scaune etc., vei avea nevoie, pe lângă vopsea, și de un lac pentru fixarea ei, așa încât să poată fi folosite fără să lase urme colorate.

Ia-ți adio de la ușile care scârție, yalele blocate și ferestrele care nu se închid bine

Este imposibil să nu te fi confruntat cu niciuna dintre situațiile descrise mai sus. Apar în orice casă și se rezolvă foarte simplu. Nu îți trebuie decât un spray tehnic lubrifiant. Este de ajutor atât în locuință, cât și în mașină. Un astfel de produs lubrifiază balamalele și oprește scârțâitul, deblochează mecanisme înțepenite, încuietori, fermoare, cabluri și racorduri. Este unul dintre cele mai utile lucruri pe care le poți avea în trusa ta cu scule.

Schimbarea bateriilor de la chiuvete, mai simplă decât pare

Bateriile de la chiuvete se defectează adesea, însă e foarte simplu să le înlocuiești. Începe prin a opri distribuția de apă de la robinetele aflate chiar sub chiuvetă. Scoate vechea baterie deșurubând furtunurile de alimentare (racordurile) și șuruburile de fixare a bateriei, apoi scoate vechea baterie, cu tot cu racorduri.

În noua baterie, fixează noile racorduri, apoi garnitura de etanșeizare dintre baterie și chiuveta și apoi parcurgi aceiași pași de la demonatare, dar în ordine inversă. Introdu racordurile deja fixate pe baterie în orificiul lavoarului, prinde pe dedesubt flanșa de fixare și strânge cu piulița, apoi fixează racordurile în alimentările cu apă. Pentru asta ai nevoie de o cheie franceză reglabilă sau de unele de diverse dimensiuni și, bineînțeles, o baterie de chiuvetă nouă cu mențiunea ca în pachetul ei să se găsescă și racordurile.

 

Sursa foto: Shutterstock  

(P) Articol realizat împreună cu arabesque

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here