4 gadgeturi care-ți pot schimba viața în a doua jumătate a lui 2016

0
1223

Tehnologia la care visăm încă de când imaginația noastră încăleca hoverboard-uri desprinse cu maximă precizie din filmul Back to the Future, atinge, în sfârșit, note de o perfecțiune demnă de sonoritatea anului în care ne aflăm. Cele mai utile device-uri sunt din ce în ce mai intuitive și mai ușor de folosit, de conectat și de integrat în viața noastră de zi cu zi. Ne monitorizăm cățelul cât suntem plecați cu o cameră de luat vederi, folosim drone ca să ne documentăm vacanțele și utilizăm vehicule alimentate electric ca să ne deplasăm ieftin și rapid prin orașul aglomerat.

  1. Un skateboard electric

E device-ul care entuziasmează cu succes băiețelul care se ascunde în umbra adultului pe care îl scoți mereu la înaintare. Dincolo de faptul că apelează la aura tinereții și a energiei, s-ar putea să fie una dintre cele mai practice și compacte forme de transport de pe planetă; îți oferă mobilitate oriunde ai vrea să-l iei cu tine – încape perfect în compartimentul pentru bagajele de mână a oricărei companii aeriene, și, la fel de bine, în orice rucsac pe care-l agăți în cuierul din tren.

Poate ține de inovație sau poate nu, cert este că nu trebuie să fii expert ca să-l folosești în siguranță. Oamenii care l-au gândit au pornit de la ideea de a transforma skateboardingul, unul dintre cele mai cool sporturi, într-o soluție de transport pe care o poate adopta și o bunică – un device stabil și ușor de manevrat. Practic, te urci pe un skate cu roți concepute, parcă, special pentru drumurile din România și, cu ajutorul unei telecomenzi, îi poți spune să meargă cu o viteză moderată, de acomodare, după care, când capeți curaj, poți goni și cu 20 km pe oră. A fost o surpriză să aflăm de pe airmotion.ro cât cântărește, cât ține bateria și cât costă. Dacă nu ești pregătit să-ți lași bicicleta pentru skateboardul viitorului, acesta rămâne genul de device cool pe care îl poți face oricând cadou prietenului care nu vrea să transpire în drum spre birou.

  1. O dronă

Dacă ți-a trecut deja prin minte măcar un serial al momentului cu avocați în care s-a adus în discuție legalitatea folosirii dronelor, înseamnă că ce urmează să-ți spunem s-ar putea să-ți fie pe plac. Te-ai întrebat deja, probabil, la ce ai nevoie de o dronă? Nu ești fotograf de nunți, nu ești videograf, așadar oare nu o să te plictisești s-o urmărești pe vecina de la doi în timp ce zămislește casnic o tocănița în bucătăria ei îngrămădită? Ei bine, dronele de azi fac mai mult decât atât, în special pentru pasionații de sport. Ia cu tine orice device Android când mergi cu bicicleta, când sari cu parapanta, sau când sari într-o apă învolburată de pe stânci abrupte și drona îți poate urmări poziția, filmându-te cu un GoPro care are focusul pe tine. Poți așadar, să-ți documentezi singur aventurile sau, dacă practici un sport de performanță, să-ți urmărești mișcările și evoluția.

  1. O jachetă gonflabilă

Nu o să gravităm prea mult în jurul termenului „gonflabilă“ decât, cel mult, ca să te asigurăm că jacheta asta despre care ne pregătim să-ți povestim nu te va duce deloc cu gândul la… un colac de salvare. Ideea de jachetă gonflabilă s-ar putea să-ți sune cunoscut; cu 15 ani în urmă au intrat pentru prima dată pe piața și tot atunci au și părăsit-o. În ciuda beneficiilor termice și a izolației pe care o oferea stratul de aer, erau făcute dintr-un vinyl ieftin și da… miroseau a jucării gonflabile. NuDown este brandul care a avut curaj să revină la idee și să o perfecționeze. A rezultat o jachetă funcțională, confortabilă și căreia îi poți ajuta temperatura în funcție de nevoie.

  1.  Un geamantan trotinetă

De la sacoșa de rafie cu merinde de acasă pe care o căram cu patos în studenție de la gară la cămin la geamantanele care ne dau confortul că „n-am uitat nimic acasă“, inconveniența de a căra nu a suferit nicio transformare majoră. Sigur, cu excepția faptului că acum nu se mai adună un palier întreg de oameni atunci când îți desfaci bagajul. Dar asta este altă poveste. Cuiva i-a venit ideea deșteaptă să combine două produse într-o idee. Olaf Scooter a crea un hibrid între o valiză troller și o trotinetă astfel încât călătoriile să fie mai distractive și să nu înceapă, clasic, cu o durere de spate.

Nimic mai fermecător ca inovația, mai ales atunci când nevoile noastre ating culmi care ar uimi un biet călător în timp de pe vremea lui Moș Ion Roată. Asumate, toate aceste device-uri sunt demne de orice bărbat care are măsura timpului în care trăiește și a funcționalității care-i poate face viața mai ușoară.

(P) Articol realizat împreună cu airmotion.ro

Sursa foto: shutterstock.com  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here