4 argumente imbatabile pentru a-ți lua un câine

0
1624

Crezi că un câine este o responsabilitate prea mare pentru tine? Te contrazicem cu câteva date foarte interesante.

Câinele este primul animal domesticit de om și se spune inclusiv că prietenia cu acest animal ne-a ajutat să evoluăm cu atâția inamici în jurul nostru. Chiar și în vremurile moderne, când nu se mai poate vorbi despre vânat pentru supraviețuire, câinele rămâne un animal de nădejde, care te ajută în nenumărate moduri. Iată și câteva argumente care te vor convinge că viața alături de el nu este atât de grea pe cât pare și îți poate aduce nenumărate beneficii.

  • Îngrijirea lui nu este nici pe departe atât de grea pe cât crezi. Uite de ce spunem asta

Cele mai multe persoane cosideră că un câine vine la pachet cu responsabilități nenumărate, ce încep cu plimbarea matinală a patrupedului și se termină cu vizite la cabinetul veterinar. Nu putem să contestăm întru totul acest fapt, însă adevărul este că în prezent îngrijirea unui câine nu este nici pe departe la fel de anevoioasă pe cât era cu ani în urmă.

Există tot felul de produse, accesorii și jucării care să-l mențină sănătos și ocupat pe patrupedul tău. Dacă îți faci griji legate de diverși musafiri nepoftiți pe care s-ar putea să-i aducă în casă, trebuie să știi că o astfel de zgardă antiparazitară te scutește complet de grija că vreo insectă își poate face culcuș în blana lui, dar și de câteva vizite la cabinetul veterinar. În rest, singura ta grijă rămâne să îl scoți la plimbare și să te asiguri că are mâncare, aspecte care nu sunt nici pe departe atât de complicate pe cât crezi.

  • Când plimbi câinele faci mișcare și petreci timp în aer liber, iar asta te ajută să te menții în formă

Vorbeam mai sus despre plimbările care sunt prezentate drept o adevărată corvoadă de către cei care nu își doresc un câine. Ei bine, aceste plimbări matinale te obligă să faci mișcare dimineața, să petreci timp afară și, prin urmare, contribuie la menținerea unui organism sănătos.

Din acest motiv, persoanele care au un câine sunt mai sănătoase, au ma puține probleme cu kilogramele în plus și sunt mai puțin expuse la riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.   

  • Câinele te ajută să fii mai fericit și mai relaxat

Stresul, boala omului modern și care transcende granițele țărilor, întâlnindu-se la aproape toate categoriile sociale, poate fi combătut tot cu ajutorul companiei unui câine. Numeroase studii au arătat că persoanele care dețin un câine sunt mai relaxate și au un nivel mai scăzut de cortizol, hormonul stresului, în organism. Joaca alături de el, bucuria pe care o manifestă atunci când ajungi acasă de la birou și entuziasmul pe care îl arată când iei lesa din cuier ca sa-l scoți afară te ajută să uiți de probleme de la birou și să privești grijile cu mai multă degajare.

Dacă atunci când ajungi de la birou obișnuiești să mai deschizi mailul, câinele ar putea să fie un motiv suficient de puternic să mai uiți de solicitările de la serviciu și să te concentrezi mai mult pe bunăstarea ta mentală.

  • S-ar putea să observi mai multe priviri seducătoare de la domnișoarele din parc

Sunt importante și beneficiile legate de starea de sănătate, însă trebuie să discutăm și despre cele de ordin social sau chiar amoros. O plimbare cu câinele prin parc te poate face mai atrăgător în ochii domnișoarelor și poate reprezenta un mod de a cunoaște o mulțime de oameni noi. Nu o spunem doar noi, ci este și concluzia unui studiu care a demonstrat că percepțiile celor din jur se schimbă atunci când ești însoțit de un patruped simpatic.

Dacă te gândeai de ceva vreme să îți iei un câine și nu erai hotărât pe deplin, argumentele astea ar trebui să fie suficient de puternice pentru a înclina balanța. Ce zici? Te-am convins?

 

Sursa foto: Shuttertsock

(P) Articol realizat împreună cu mobilepet

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here