4 activități care te fac să te simți ca în concediu dacă petreci vara în oraș

0
1587
concediu

Dacă mai ai de așteptat până la concediu și te deprimă să vezi cum majoritatea cunoștințelor tale se răcoresc la mare sau în destinații de vis, află că există numeroase lucruri prin care poți scăpa de nostalgia zilelor petrecute pe plajă, chiar dacă locuiești într-un oraș aglomerat.

Se spune că vara se împarte în două: perioada în care abia aștepți să pleci în concediu și perioada de după vacanță, când tânjești după zilele de relaxare. Iar dacă mai adăugăm și zilele caniculare, când asfaltul devine insuportabil și ai face orice pentru o escapadă departe de jungla orașului, este lesne de înțeles de ce așteptăm cu atâta nerăbdare weekendurile în care plecăm la mare sau la munte.

Însă, dacă nu ai posibilitatea să evadezi din oraș la fiecare sfârșit de săptămână, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să înveți cum să te bucuri de vară și în oraș. Iată care sunt activitățile pe care le poți încerca vara aceasta:

Reinventează plimbarea prin parc

Probabil știi deja pe dinafară parcurile din oraș și nu simți întotdeauna farmecul faptului că te afli într-o mică oază de verdeață. Cu toate acestea, există câteva lucruri prin care poți scoate din rutină orice plimbare prin parc. De exemplu, încearcă ceva diferit și scoate-ți rolele ori bicicleta de la naftalină și dă o tură pe aleile celui mai mare parc.

Sau, dacă vrei cu adevărat senzații tari, un astfel de skate electric te va scoate din orice rutină, îți va da un look cool și te vei distra pe cinste. Iar, după cum vezi, nu există niciun motiv pentru care să nu îl poți folosi chiar și pentru drumul spre locul de muncă sau pentru a te deplasa rapid prin oraș, fără aglomerația din mijloacele de transport în comun sau cea din trafic.

Devino membru al unui club

Există numeroase cluburi pe bază de „membership” care, pentru o taxă lunară sau anuală, îți permit accesul la tot felul de activități inedite. De la cursuri de călărie, karting, înot sau plimbări cu șalupa, până la activități relaxante precum tenis sau golf și acces în restaurante sau baruri din complexul respectiv. Nu numai că vei experimenta ceva diferit, dar vei avea ocazia să cunoști o mulțime de oameni, să legi prietenii sau să îți găsești un grup interesat de aceleași hobby-uri ca tine.

Mergi la festivaluri de film sau de muzică

Vara se organizează cele mai multe evenimente de acest fel, așa că ai toate șansele să îți găsești câte un eveniment pentru fiecare weekend. De la festivalurile de muzică, la cele de scurt metraje sau reclame, toate vin cu posibilitatea de a-ți petrece timpul în aer liber, într-un mod plăcut și relaxant.

Multe dintre aceste evenimente au loc în grădini sau parcuri, unele au intrarea liberă, altele percep o taxă de intrare, însă majoritatea au prețuri acceptabile, așa că îți permiți să mergi de câte ori îți dorești la câte un astfel de eveniment.

Încearcă piscinele deschise pe timpul nopții

Dacă pe timpul zilei piscinele și ștrandurile sunt destul de aglomerate, nu la fel stau lucrurile și seara. Chiar dacă nu toate piscinele sunt deschise după ora 20, cele care au și program nocturn sunt ideale pentru cei care vor să se răcorească și să se bucure de câteva ore de relaxare.

În condițiile în care multe cluburi își închid unitățile din orașe pe timpul verii și se mută la mare, petrecerile la piscină pot fi soluția ideală pentru cei care vor să se distreze la fel de bine și în oraș.

Tu cum te distrezi în oraș vara? Care este activitatea ta preferată?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:bbernard

(P) Articol realizat împreună cu Airmotion

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here