3 mituri spulberate despre bere. Tu le știi?

0
1792
bere

Berea are o tradiție de mii de ani. Si chiar dacă este una dintre cele mai populare băuturi din lume, așa cum o arată și cercetările, este adesea și foarte prost înțeleasă.

Chiar și cunoscătorii adevărați, care au studiat istoria acestei băuturi și cunosc până în cele mai mici detalii cum se fabrică berea, vor fi tentați să creadă unele mituri legate de aceasta.

Iată care sunt 3 dintre cele mai bizare și mai neașteptate legende care circulă despre bere:

MITUL 1: Berea trebuie servită cât mai rece

ADEVĂRUL: Savoarea adevărată a berii se va simți abia când băutura se încălzește un pic

Este un mit care a luat naștere mai ales în urma strategiilor de promovare folosite de branduri de renume în domeniu. De exemplu, mai multe companii din toată lumea au scos pe piață doze termosensibile, care își schimbă culoarea atunci când băutura este suficient de rece.

Este un mit care strică, de fapt, plăcerea savurării unei băuturi de calitate. Berea își pierde din arome atunci când este foarte rece. De fapt, este de preferat ca aceasta să fie servită la o temperatură cuprinsă între 7,77 și 10 grade Celsius. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, băutura din paharul care ajunge pe masa ta la restaurant va fi aproape de îngheț (3,33 – 5,55 grade).

Ce poți face în acest sens? Încălzește sticla între palme timp de câteva minute, pentru ca berea să atingă temperatura optimă, cea la care îi vei simți cu adevărat gustul.

MITUL 2: Berea la sticlă este mai bună decât berea la doză

ADEVĂRUL: Nimic nu va menține mai bine prospețimea berii ca o cutie de aluminiu

Există două mari provocări pentru producători atunci când îmbuteliază berea la sticlă: oxigenul și lumina. Cu timpul, oxigenul care intră vrând-nevrând în recipient va schimba gustul băuturii. La fel și lumina, care pătrunde foarte ușor prin sticlă.

Cele mai potrivite recipiente pentru a păstra berea în condiții optime sunt dozele din aluminiu. Dacă nu îți place să bei direct din doză, toarnă pur și simplu conținutul acesteia într-un pahar și ai rezolvat problema. Oricum este cel mai elegant mod de a consuma berea.

MITUL 3: Berea la draft este mai bună decât cea îmbuteliată

ADEVĂRUL: Depinde de bar

Dacă barul în care comanzi acest tip de băutură are aparate de calitate, care sunt și bine întreținute, atunci berea la draft va fi mai gustoasă decât cea la sticlă. Însă nu toate localurile au reguli stricte de mentenanță și igienă. Așă că te-ai putea trezi inclusiv cu germeni în bere, pentru că un aparat de draft nu este tocmai un mediu steril. Bacteriile schimbă gustul băuturii. Tocmai de aceea vei avea parte de o bere cu gust de… oțet în unele locuri sau pe la festivaluri.

Ce e de făcut? Dacă nu ai încredere în barul în care ai intrat sau suspectezi că proprietarii nu pun prea mare preț pe igienă, atunci mai bine comandă o bere la sticlă.

Ține cont de sfaturile de mai sus și te vei bucura întotdeauna de o băutură gustoasă, aromată și servită în cele mai bune condiții.  

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu BauturaOnline

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here