3 lucruri de care ar trebui să te ocupi acum ca la iarna să n-ai nicio grijă

0
979
freza de zapada

E mai bine să fii prevăzător și să te pregătești din timp pentru iarnă. În plus, vine în fiecare an, așa că nu ar trebui să te ia prin surprindere.

Iarna ne dă o mulțime de bătăi de cap din mai multe puncte de vedere. De la mașina care s-ar putea să nu mai pornească din cauza temperaturilor foarte mici, trecând prin probleme la drum, în cazul în care nu ești echipat corespunzător, până la diminețile acelea când ești nevoit să te lupți cu nămeții ca să faci un drum de acces în casă sau în bloc. Uite câteva lucruri pe care e bine să le cumperi de pe acum, ca vremea rece să nu te găsească nepregătit.

  1. Scapă de lopată și echipează-te cu ceva mai performant

Cu siguranță ai deja acasă o lopată pentru zăpadă. Mai mult ca sigur știi și cât de neplăcut este să îți petreci câteva ore dând zăpada cu lopata. Poate e vreme pentru ceva mai performant și care să îți ușureze munca, nu? Dacă te uiți printre aceste freze de zapada o să vezi că nici nu este o achiziție care să îți afecteze prea tare bugetul. Dacă îți convingi și vreun vecin să o împărțiți, atunci e un adevărat chilipir. Oricum o puteți folosi amândoi, așa că s-ar putea dovedi o idee bună.

  1. Mergi cu mașina în siguranță

Mergi cu mașina la birou în fiecare zi și depinzi totalmente de ea? Atunci e cazul să o echipezi încă de acum de iarnă. Nu mai trebuie să menționăm despre necesitatea cauciucurilor de iarnă, care sunt și obligatorii prin lege, odată ce începe să ningă. E nevoie, însă, să menționăm că ai nevoie și de niște lanțuri și o pungă de nisip antiderapant, dacă pleci la un drum mai lung. Nu am vrea să te vedem la știri, împotmolit în zăpadă, pentru că nu ai fost echipat de iarnă la finalul lui noiembrie.

Dacă ai de gând să pleci la un drum lung în următoarea perioadă, e bine să fii echipat de iarnă chiar dacă prognoza meteo pare prietenoasă. O pătură în portbagaj, o lanternă, niște antigel s-ar putea dovedi salvatoare într-o situație extremă. În plus, nu le cari în spate, nu? E de ajuns să le pui acum în portbagaj și să le mai scoți la primăvară. Nu implică efort, așa că nu ai niciun motiv să nu fii pregătit pentru orice scenariu.

  1. Fă verificări ale instalațiilor de încălzire și apă caldă

Probabil ai deja căldură în locuință, dar instalațiile încă nu au fost puse la încercare cu adevărat anul ăsta, pentru că temperaturile încă nu au scăzut prea mult. Fă-ți puțin timp într-un weekend și verifică dacă totul este în regulă cu instalațiile – țevi, calorifere etc. Ideal ar fi să chemi un specialist care să verifice aceste lucruri. În felul acesta previi o defecțiune și nu riști să ai o avarie în miez de iarnă, când temperaturile sunt foarte mici.

Nu mai este mult până iarna își va intra în drepturi, așa că e bine să te ocupi încă de acum de aceste trei aspecte, ca sa poți preveni neplăceri mult mai mari.

 

Sursa foto: gorillaimages/Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Pestre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here