3 argumente să te descurci de unul singur când e nevoie de mici reparații în casă

0
1590

Hai să fim serioși, unele mici reparații sunt atât de simple încât durează mai mult să găsești un meseriaș pentru ele decât să le faci singur.

Când ai de făcut reparații sau modificări în casă, primul impuls e să cauți un meseriaș, nu-i așa? Nu te judecăm, dar pe unele dintre aceste proiecte chiar merită să le faci de unul singur și chiar s-ar putea să le faci mai bine. Uite niște argumente care te vor determina să pui mai des mâna pe unelte:

  • Există o variantă electrică pentru aproape toate sculele, așa că poți să termini imediat orice reparație sau proiect

Când te gândești la reparații deja îți imaginezi că irosești o zi întreagă de weekend, că nu ai șurubelniță în cruce sau că e pur și simplu prea laborios. Odată ce faci un upgrade la trusa ta de scule, vei vedea că orice proiect și reparație devine floare la ureche. Cu o astfel de șurubelniță electrică, de pildă, poți termina de asamblat mobilă, de reparat diverse chestii prin casă și de montat niște polițe în maximum o oră. După cum vezi e portabilă și are și capete pentru orice tip de șurub (da, și în cruce).

Ai la dispoziție inclusiv o variantă electrică pentru a revopsi pereții din casă – pistolul de zugrăvit. De bormașină și de alte astfel de scule nu mai e cazul să-ți vorbim, nu? Găsești orice fel de scule electrice pentru a-ți înlocui ciocanul ruginit și șurubelnițele vechi, așa că te poți ocupa de  unul singur de o mulțime de proiecte din casă.

  • Rezolvi mai repede treburile și nu mai trebuie să-ți faci programul după cel al meseriașului

Sigur ți s-a întâmplat să stabilești cu un meseriaș să vină la o anumită oră și el să întârzie sau să nu mai vină deloc. Când alegi să te descurci singur nu mai trebuie să aștepți o întreagă zi de weekend să vină specialistul și nici să pleci mai devreme de la birou ca să-l aștepți.

Când vine vorba despre schimbarea unor baterii de chiuvetă, instalarea sau schimbarea unor corpuri de iluminat sau a unor prize și întrerupătoare te poți descurca de unul singur, pentru că e foarte simplu, așa că nu trebuie să aștepți ca un specialist să-și facă timp pentru tine. Poți învăța să faci toate aceste lucruri din cărți sau din tutoriale (de încredere), așa că nu trebuie să te mai complici și să depinzi de altcineva pentru propriul confort.

  • Niciun meseriaș nu se va strădui mai mult decât tine ca rezultatul să fie unul de calitate

În final, trebuie să recunoaștem că nimeni nu se va strădui la fel de mult ca tine să facă o lucrare de calitate. Tu vei avea răbdarea și tactul să urmezi pașii corecți, pentru că e vorba despre propria ta locuință, însă e posibil ca meseriașii să nu trateze cu aceeași seriozitate lucrarea și să nu țină cont atât de funcționalitate, cât și de estetic.

Nu ne numărăm printre cei care refuză să cheme un meseriaș când e nevoie, dar nu orice mică avarie sau instalație cere mâna unui profesionist, nu-i așa? În plus, e și o oarecare mândrie masculină în a te ocupa de unul singur de treburile astea și mereu e bine să te bazezi pe forțele proprii în loc să apelezi la alții.  

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu alecoir

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here