Radu Petrescu e cel mai bun junior din lume la baschet 3×3

0
451
Baschetul 3X3 este o nouă disciplină olimpică. Așa că avem deja speranțe pentru Olimpiada de la Tokyo din 2020.
Baschetul 3X3 este o nouă disciplină olimpică. Așa că avem deja speranțe pentru Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Potrivit clasamentului mondial la baschet 3×3 dat publicității de către Federația Internațională de Baschet la începutul acestui an, primul loc la categoria juniorilor sub 18 ani este ocupat de un român, Radu Petrescu.

Victor Bogdan

Pe locul al treilea se află un alt jucător român, Victor Bogdan, coechipier cu Petrescu în naționala U18 a României care a ocupat locul 8 la Mondiale și locul 9 la Europene în 2017.

În circuitul național Sport Arena Streetball Radu, jucător la Știința București, a bifat trei turnee câștigate în timp ce Victor, care evoluează pentru CSU Sibiu, are patru succese.

Baschetul 3×3 a fost inclus, anul trecut, pe lista disciplinelor olimpice, urmând să își facă apariția în premieră în programul Jocurilor Olimpice la ediția Tokyo 2020.

Andra Haas

Campioana europeană Andra Haas este cea mai bine clasată jucătoare din România la senioare, locul 76, în timp ce la seniori, cea mai bună poziție a unui jucător român îi aparține lui Alin Spahiu, locul 89.

În clasamentul mondial pe națiuni România se află pe locul 9, punctele obținute de jucători în cadrul circuitului național de baschet Sport Arena Streetball aducând o contribuție majoră la poziția ocupată de țara noastră.

Terenul de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București

Turneele organizate de-a lungul anului, dar și infrastructura la standarde oficiale FIBA 3×3, oferă șansa jucătorilor români de a se pregăti în cele mai bune condiții pentru evenimentele internaționale. Cele mai noi terenuri au fost construite recent în patru licee din Sectorul 2 al Capitalei (Mihai Viteazul, Spiru Haret, Iulia Hașdeu și Școala Centrală).

 

Anul 2018 va reprezenta cel de-al 14-lea sezon al competiției Sport Arena Streetball, programul turneelor urmând a fi anunțat la începutul primăverii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here