Filmul documentar „Lovesc deci exist” – despre violență și agresiune în societatea actuală

0
666
„Lovesc, deci exist” va avea premiera joi, 16 noiembrie, la Cinema Eforie din capitală. documentar „Lovesc, deci exist” va avea premiera joi, 16 noiembrie, la Cinema Eforie din capitală.
„Lovesc, deci exist” va avea premiera joi, 16 noiembrie, la Cinema Eforie din capitală.

Filmul, realizat de Marius Th. Barna după scenariul lui Bogdan Ficeac, prezintă și decriptează situațiile sociale, mentalităţile, motivaţiile care determină o creştere a agresivităţii și a manifestărilor violente în contemporanietatea autohtonă.

Filmul îşi propune să descopere şi să dezvăluie adevăruri nespuse, crude dar esenţiale pentru realitatea înconjurătoare. Sunt istorisite cazuri de violenţă extremă, chiar omucideri, confesiuni despre frustrări personale sau momente de enervare. Filmul prezintă întâmplări ancorate în momente în care se înregistrează un flux mare de evenimente bazate pe agresiune. Astfel de momente fac mai ușor observabile atât profilurile de agresori cât și pe cele de victime. De asemenea întâmplările relevă tipologia complexă a cazurilor de violență. Analizele și opiniile specialiștilor – criminaliști, sociologi, psihologi, politologi – referitoare la cauzele agresivităţii, la dinamica acesteia în contextul social actual au un rol esențial pentru explicarea – atât cât este posibil – a fenomenului. Toate acestea conturează imaginea unui flagel în continuă expansiune și transformare, ce amenință funcționarea normală a mecanismelor societale și creează factori de stres suplimentari, adesea insuportabili, pentru fiecare dintre noi.

Documentarul urmărește mai multe capitole: familia, oraşul, suporterii, şcoala, marginalii,
judecaţii, stăpânii şi sclavii, relevând astfel o gamă foarte largă de experiențe, multe traumanizante, urmărind destine ce se intersectează prin prisma întrepătrunderii diverselor tipuri de violență, de la cea domestică până la cea profesională.

Filmul lui Marius Th. Barna se dorește a fi un îndemn la reflecție pentru deplina conștientizare a unui fenomen ce se insinuează tot mai brutal în viața noastră de zi cu zi, amenințând să scape de sub control cu consecințe dintre cele mai dramatice.

Premiera filmului va avea loc pe data de 16 noiembrie 2017 la ora 19:00, la Cinema Eforie, strada Eforie, nr. 2, Bucureşti.

Filmul documentar „Lovesc, deci exist” este o producţie marca Paradox Film, realizat cu sprijinul Borsec si al Centrului Naţional al Cinematografiei.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here