Mercedes-Benz Clasa A – noul standard de referință în clasa autoturismelor compacte

0
630
Mercedes-Benz a dezvăluit cea de-a patra generație a Clasei A. Noua Clasa A va fi disponibilă la comandă începând cu luna martie, iar primele livrări se vor face începând cu luna mai.
Mercedes-Benz a dezvăluit cea de-a patra generație a Clasei A. Noua Clasa A va fi disponibilă la comandă începând cu luna martie, iar primele livrări se vor face începând cu luna mai.

Noul Mercedes-Benz Clasa A este mai exuberant și mai dinamic decât oricând, dar și mai matur și mai confortabil ca niciodată. Noua Clasa A redefinește luxul modern al autoturismelor compacte și revoluționează designul interior la nivelul segmentului.

Din punct de vedere tehnologic, Clasa A nu doar că stabilește un nou standard la nivel de industrie datorită MBUX – Mercedes-Benz User Experience, ci oferă și numeroase funcționalități care până recent erau rezervate segmentului de lux.

În premieră, Clasa A se poate conduce semi-autonom în anumite situații, iar blocuri optice MULTIBEAM LED sunt acum disponibile opțional. Toate modelele Clasa A sunt propulsate
de noi motoare eficiente pe benzină sau motorină și, deși Mercedes-Benz a păstrat aspectul sportiv, utilitatea modelului a fost îmbunatățită. Noua Clasă A va fi disponibilă la comandă începând cu luna martie, iar primele livrari se vor face începând cu luna mai.

„Prin cea de-a patra generație a Clasei A, redefinim luxul modern la nivelul clasei compacte. În acest sens, am optat pentru o combinație de design dinamic fără compromisuri și un concept de operare intuitiv”, a declarat Britta Seeger, membru al board-ului Daimler AG, Sales, Mercedes-Benz Cars. „Prin MBUX – noul sistem Mercedes-Benz dedicat experienței utilizatorului – propunem clienților Mercedes-Benz o experiență complet nouă.”

Design exterior: Exercițiu de purism
Design-ul purist care accentuează exteriorul Clasei A face următorul pas evolutiv în ceea ce privește filozofia de design a Mercedes-Benz – “Sensual Purity”. Pe baza unui design compact în două volume, dimensiunile și proporțile optimizate au dus la o nouă interpretare a design-ului Clasei A.

Design interior revoluționar
Interiorul noii generații din Clasa A este complet redefinit cu aspectul său modern, avangardist. Mercedes-Benz a abordat complet diferit standardul interior al segmentului, concentrându-se pe interiorul spațios.

Arhitectura interioară unică este caracterizată de designul avangardist al bordului: în premieră, compartimentul bombat de deasupra cockpit-ului nu mai este prezent. Astfel, forma centrală a bordului, similară unei aripi, se extinde fluid de-a lungul habitaclului. Display-ul Widescreen este poziționat independent, având un aspect plutitor, fără elemente vizibile de prindere. Designul gurilor de ventilație este un alt aspect remarcabil la
interior, făcând trimitere la forma unei turbine sport.

Bordul este împărțit în două secțiuni orizontale tridimensionale: secțiunea inferioară este separată vizual de corpul principal al bordului printr-o linie de demarcare și pare că plutește deasupra bordului. Lumina ambientală amplifică acest efect, accentuând proeminența structurii. Sunt disponibile acum de cinci ori mai multe culori ale luminii ambientale (64 culori) față de versiunea precedentă. Nu doar varietatea a crescut, ci și prezentarea
emoțională, ce stabilește noi standarde în acest segment: culorile diferite sunt compuse în 10 scheme de lumini, pentru a permite un display avangardist cu schimbări spectaculoase de culoare la interior.

MBUX: Experiență de neegalat
Noua Clasă A este primul model Mercedes-Benz ce oferă noul sistem multimedia complet: MBUX –Mercedes-Benz User Experience, care deschide o nouă eră în materie de conectivitate. O caracteristică unică a acestui sistem este abilitatea de a învăța, datorită inteligenței artificiale. MBUX poate fi individualizat și adaptat pentru fiecare utilizator. Astfel, se creează o legătură emoțională între vehicul, șofer și pasageri.

Spațioasă și confortabilă: Clasa A a ajuns la maturitate
Deși are un aspect sportiv, noua Clasă A este mai utilă și versatilă, fiind la fel de dinamică, dar mai matură ca oricând. Clasa A oferă mai mult spațiu pentru umeri și coate; loc de trecere plus accesul prin spate mai ușor sunt îmbunătățiri evidente, cum este și portbagajul, mai mare față de modelul precedent. Vizibilitatea a fost în general îmbunătățită considerabil. Acest lucru îmbunătățește siguranța și conferă interiorului o impresie de spațialitate.

 

Conducere silențioasă, fără compromisuri de putere
Conducerea silențioasă, fără vibrații, este una dintre principalele caracteristici premium ale noului A. Pe lângă absorpția și amortizarea cursei suspensiei și a măsurilor aeroacustice, caroseria joacă un rol decisiv. În timpul dezvoltării Clasei A, o atenție deosebită a fost acordată rigidității structurale și punctelor de legătură dintre caroserie, suspensie și ansamblul motor-transmisie. La majorarea gradului de rigiditate structurală a mașinii, o contribuție considerabilă au avut-o punctele de legătură ale suspensiei, a căror modernizare a permis totodată reducerea semnificativă a nivelului de zgomot resimțit la interior.

Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile online: www.media.daimler.com și www.mercedes-benz.com. De asemenea, puteți afla mai multe informații despre Mercedes-Benz prin accesarea platformei Mercedes Me Media www.media.mercedes-benz.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here