Pe locuri, fii gata… aleargă la cele mai spectaculoase maratoane din Europa în 2018

0
409
Destinația este nimic în comparație cu traseul până acolo. Acest lucru este valabil cam pentru tot în viață, dar mai ales pentru aceste maratoane unde peisajele culturale, naturale și istorice abundă.
Destinația este nimic în comparație cu traseul până acolo. Acest lucru este valabil cam pentru tot în viață, dar mai ales pentru aceste maratoane unde peisajele culturale, naturale și istorice abundă.

De la peisaje vecine care-ți taie respirația și până la cele aflate la nord de tine, ia-ți inima în dinți și picioarele în spinare și participă la unele dintre cele mai tari maratoane de pe continent din acest an, selectate de echipa din spatele motorului de căutare pentru oferte de călătorie momondo.ro.

Maratonul Islandsbanki Reykjavik, Islanda
Încă de la primul an de viață, din 1985, maratonul din Reykjavik, zis și Islandsbanki Reykjavik Marathon, s-a suprapus cu Festivalul Noaptea Culturală, ceea ce nu a făcut decât să ofere un motiv în plus pentru a vizita capitala islandeză în această perioadă. De ce vei avea parte la festival? De o ocazie excelentă de a cunoaște cultura contemporană a acestui pământ de gheață prin teatru, muzică, artă și mâncare tradițională.

Traseul maratonului te poartă peste priveliști excelente – munți și ape deopotrivă – fără a-i lipsi aroma de „aici s-a întâmplat…”. Höfði House, gazda summitului din 1986 dintre Gorbachov și Reagen, de exemplu, împrăștie asemenea aromă. Așa că pune-ți alarma la 6 dimineața, apucă-te de antrenamente și oferă-ți ocazia de a participa la unul dintre cele mai nordice maratoane ale lumii.
Data: 18 august, 2018

Maratonul din Istanbul, Turcia
Încă din 1978, Istanbul a fost gazda acestui maraton, unind Europa și Asia printr-o nevăzută, dar resimțită legătură a ambiției, a distracției și a sudorii. Această cursă aruncată peste Podul Bosfor, pe deasupra Mării Bosfor, străbate arterele principale ale orașului.

Indiferent dacă ai câștigat sau nu, vei fi oricum răsplătit la final cu priveliștea Moscheii Hagia Sophia și a Moscheii Albastre, ambele situate în zona istorică a Istanbulului, protejată de UNESCO.

Dacă te țin picioarele, fă o plimbare prin districtul Fener și lasă-te furat de străduțele-i colorate și abrupte. Nu uita că o binemeritată cafea turcească te așteaptă la Café Fener.

Pentru cei care preferă să se relaxeze, Kilic Ali Pasa Hamami, ridicat în 1578 pentru a fi moschee și școală, este în prezent experiența perfectă oferită de un hammam pentru a-ți răsfăța trupul și a-ți relaxa mintea.
Data: 11 noiembrie, 2018

Maratonul Jungfrau – Interlaken, Elveția
Începând din Interlaken, inima Elveției, și terminând la altitudinea de 2100 metri a muntelui Jungfrau, Jungfrau Marathon a fost așternut în mijlocul unor peisaje-balsam pentru ochi și suflet.

Este de prisos să menționăm că ruta nu este dintre cele mai ușoare, dar dacă ești un iubitor al tablourilor de munte, nu vei avea nicio problemă în a depune tot efortul.

Elveția de septembrie este încântătoare. Nu doar că te vei lipsi de bulucul de turiști văratici, dar vremea va continua să-ți surâdă blând dacă îți plac activitățile în aer liber. Și, dacă tot ajungi aici, nu te da înapoi de la una dintre cele mai pitorești plimbări cu trenul; Glacier Express este una dintre acelea care merită toți banii.
Data: 7-8 septembrie, 2018

Maratonul din Berlin, Germania
Traseul maratonului din Berlin a fost astfel proiectat încât să te conducă dibaci prin capitala
Germaniei și ale ei cartiere de seamă. Trecând prin unele dintre cele mai cunoscute zone, (Mitte și Kreuzberg) vei da peste cadre fascinante, precum Reichstag și TV Tower.

Și să nu care cumva să părăsești în grabă Berlinul fără să-i fi văzut Zidul Memorial. Este o
experiență esențială pentru a înțelege ce a însemnat ridicarea acestuia pentru berlinezi. Iar când ajungi acolo, caută cu privirea galeria de fotografii din vremuri negre, acum acoperită cu mesaje ce strigă pacea și unitatea.
Data: 16 septembrie, 2018

Maratonul din Amsterdam, Olanda
Ghidând cu măiestrie alergătorii prin capitala olandeză, maratonul începe și se termină la
Stadionul Olimpic, trecând pe lângă Rijksmuseum, Vondelpark și de-a lungul râului Amstel.

Vei putea admira conace impunătoare, tradiționalele mori de vânt și ceva scene tipic rurale de la periferiile Amsterdamului.

Probabil că dintre cele 12, octombrie este cea mai potrivită lună pentru o călătorie în Amsterdam. Sezonul de vârf și-a reluat cuminte scaunul din sala de așteptare, făcând loc frunzelor de culoarea portocalei proaspăt intrate pe scenă și reflectate de apele canalelor.
Data: 21 octombrie, 2018

Venicemarathon – Veneția, Italia
Începând în micul orășel Stra, Venicemarathon îi conduce pe maratoniști de-a lungul unui țărm căptușit cu conace pitorești à la secol XVIII. Înainte de a traversa podul către insula Veneției, ruta continuă spre est pentru alți câțiva kilometri memorabili cu peisaje precum Piazza San Marco, Palazzo Ducale și Marele Canal.

Pentru cei prea blânzi cu ale stomacului, octombrie este un moment excelent al anului în care să vezi Veneția. Chiar în perioada asta, restaurantele trec la meniul tradițional de toamnă, cu specialități de dovleac, anghinare și rață sălbatică provenind din laguna de alături. Tot octombrie este și perioada perfectă pentru ca buzele tale să atingă dulceața unui torbolino – un vin tulbure, proaspăt, partener perfect pentru o porție de castane coapte.
Data: 28 octombrie, 2018

Maratonul din Atena, Grecia
Maratonul din Atena este, fără doar și poate, unul dintre cele mai cunoscute din lume. Cu
siguranță ai auzit și tu legenda potrivit căreia mesagerul Pheidippide a alergat 42 de kilometri de Grecie Antică pentru a anunța victoria asupra invadatorilor persani.

Având în vedere că în zilele noastre nenumărați sunt alergătorii care iau parte, maratonul are 9 puncte de start, iar participanții se bucură de unele dintre cele mai impresionante peisaje ateniene culminând cu Stadionul Panathenaic. Desigur, nu e de închis ochii la restul moștenirilor istorice pe care Grecia le pune la dispoziție: Acropolele, Partenonul și Templul lui Zeus din Olimpia.
Data: 11 noiembrie, 2018

Maratonul din Londra, Marea Britanie
Maratonul din Londra începe în vechiul district Greenwich din sudul Londrei, se termină în Hyde Park din centrul capitalei și trece pe lângă priveliști londoneze care mai de care. Vei avea alături faimoasa corabie Cutty Sark, Turnul Londrei și Catedrala Saint Paul.

Pentru niște experiențe pur britanice vizitează muzeele cele mai importante, fă o croazieră pe Tamisa, plimbă-te prin West End și încheie ziua cu o porție de curry.
Data: 22 aprilie, 2018

Maratonul Rock n’ Roll – Madrid, Spania
Pentru ca orice maratonist să aibă parte de o experiență nouă chiar și la a zecea participare, cursa este recreată an de an. De te vei încumeta la Maratonul Rock n’ Roll îți vei bucura privirea cu deloc anonimele Puerta del Sol, Plaza Mayor și vei termina în verde-luxuriantul parc Buen Retiro.

Muzica live răsună nestingherită în timpul competiției (și de-a lungul ei) pentru a încuraja
alergătorii și pentru a înteți spectacolul din ochii privitorului. Mai mult, Maratonul Rock n’ Roll din Madrid face parte dintr-un șir de maratoane din toată lumea, așa încât, dacă ești pus ca lumea pe alergat, îți poți cumpăra un pass pentru acces în 29 de orașe, printre care Montreal, Dublin și Las Vegas.
Data: 22 aprilie, 2018

Maratonul de la Baie du Mont-Saint- Michel – Cancale, Franța
Unul dintre cele mai tari maratoane de primăvară începe la Cancale și îi poartă pe participanți de-a lungul coastei Bretaniei până la mănăstirea fortificată Mont-Saint- Michel din vârful muntelui. Datorită formei pe care o are coasta și a întinderii perfect deschise, acesta este unul dintre puținele maratoane din lume unde poți să vezi linia de final chiar înainte de a începe cursa.

După ce vei fi pierdut tone de calorii în timpul cursei, desfată-te cu deliciile culinare care au
purtat faima acestei regiuni franceze peste atâtea mări, țări și secole. Și, dacă vrei un pont,
încearcă stridiile. Cancale este un oraș care a pășit în viață în secolul VI și este cunoscut drept „capitala stridiilor din Franța”. Vei găsi în Cancale un loc excelent unde să te relaxezi în timp ce urmărești bărcile de pescuit purtate de valurile mareice.
Data: 28 mai 2018

Maratonul Midnight Sun – Tromsø, Norvegia

Cel mai nordic maraton din lume, Maratonul Midnight Sun, are loc în fiecare an în orașul
norvegian Tromsø. Deși toată aventură începe la 8:30 pm, nu te lăsa păcălit pentru că, deși vei alerga pe timp de noapte, o vei face sub razele unui soare fără de sfârșit.

Data: 16 iunie, 2018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here