Du-ți iubita în Dubai de Ziua Îndrăgostiților

0
483
Rezervă câteva zile pentru voi doi în acest oraș, despre care veți descoperi că are mai multe de oferit decât doar experiența shoppingului, pentru care este celebru.
Rezervă câteva zile pentru voi doi în acest oraș, despre care veți descoperi că are mai multe de oferit decât doar experiența shoppingului, pentru care este celebru.

Oferă-i anul ăsta mai mult decât o cină romantică sau un buchet de flori, indiferent că sărbătorești Valentine’s Day, Dragobetele sau pur și simplu vrei să-i faci o surpriză plăcută.

Un sejur în Dubai în această perioadă este ideal – temperaturi de 25-30 de grade și șansa unor experiențe memorabile, dincolo de cea a shopping-ului, despre care, cel mai probabil, ai auzit deja. Iată ce alte perspective ale orașului merită toată atenția ta și a iubitei tale.

1. Urcați până dincolo de nori. Aflați cum arată orașul de la etajul 125 al clădirii Burj Khalifa, cea mai înaltă din lume. Veți simți încă din lift senzația de păcănit în urechi, dată de schimbarea rapidă de altitudine și veți avea o panoramă impresionantă a orașului. Dacă ai timp, rezervă-ți o ședință de antrenament la Burj Club, sala de fitness aflată la parterul uriașei clădiri, sau ia-ți iubita și înotați în piscină, sub soarele dogoritor.

2. Vizitați acvariul din interiorul mall-ului. După ce ați terminat sesiunea de selfie-uri la înățime în Burj Khalifa, îndreptați-vă către Dubai Aquarium & Underwater Zoo , unul dintre cele mai mari acvarii de interior din lume (se află chiar în Dubai Mall, în zona centrală). Veți vedea, dincolo de sticla transparentă, sute de vietăți marine, inclusiv mai multe specii de rechini, pisici de mare, caracatițe ș.a. Etajul doi al construcției este rezervat unui zoo cu pinguini, vidre sau pești piranha, dar și cu unul dintre cei mai mari crocodili din lume aflați în captivitate, ce măsoară peste 5 m în lungime. Pentru mai multă adrenalină sau dacă sunteți pur și simplu curioși, puteți participa la scufundări printre rechini, alături de instructori calificați.

3. Faceți o baie în apa Golfului Persic și relaxați-vă pe o plajă cu nisip fin, ce se întinde pe
aproximativ 17 kilometri, cum este Jumeirah Beach. O mare parte din ea este ocupată de
proprietăți private, cu șezlonguri, umbrele de soare și baruri pe plajă contra cost, însă restul este spațiu public, de care vă puteți bucura fără plată.

4. Luați cina într-un restaurant de lux. Situate în ultra-rafinatul Armani Hotel, de al cărui design s-a ocupat chiar Giorgio Armani, cele trei restaurante vă oferă o experiență culinară aparte, indiferent că preferați savoarea bucătăriei italienești, finețea celei japoneze sau bogăția celei indiene. O ocazie perfectă să îți impresionezi iubita cu o cină romantică.

5. Dați iama în cumpărături. Acest oraș, care nu percepe taxe locuitorilor săi, este o oază pentru orice tip de shopping vă doriți sau puteți închipui, găzduind zeci de malluri, printre care unul dintre cele mai mari din lume (Dubai Mall), cu o capacitate de peste 1000 de magazine. Încearcați și City Walk, o zonă perfectă pentru familii, unde, dacă ați obosit de la atâtea cumpărături, puteți face o pauză și poposi în zonele de entertainment sau wellness disponibile.

6. Priviți apusul și luați cina în deșert. Dar testați-vă adrenalină înainte, într-un safari în deșert, unde, într-o cursă cu mașini 4×4, veți traversa dunele infinite. Priveliștea vă va tăia respirația. Șoferii acestor curse sunt foarte experimentați, dar e recomandat să nu mâncați prea mult înainte de a vă urca în mașină, pentru a nu vi se face rău din cauza suișurilor și coborâșurilor. Păstrați-vă apetitul pentru cina de la finalul safari-ului, unde vă veți bucura de un apus pe care nu îl veți uita prea ușor.

7. Pătrundeți într-o pădure tropicală. Cum ajungi din deșert în mijlocul unei păduri tropicale în doar câteva minute? Vizitezi Green Planet, un ecosistem închis numit bio-dom, ce recreează mediul tropical și unde se regăsesc peste 3000 de specii de plante, animale și păsări din această zonă. În centrul acestui habitat veți vedea și cel mai mare arbore de interior din lume, un copac de 25 de metri, construit de om și care sustine alte plante vii pe ramurile lui. Fiți pregătiti să vedeți îndeaproape păsări cu un colorit aproape ireal (precum tucanii), maimuțe tamarin, doi leneși, tarantule și alte câteva minuni naturale.

8. Distrați-vă o zi la Motiongate și Legoland. Rezervă o zi pentru a vizita aceste două sectoare, ce aparțin celui mai întins parc de distracții tematic din Estul Mijlociu, Dubai Parks and Resorts. Veți avea ocazia să încercați roller-coastere pentru toate gusturile, curse multimedia sau laboratoare de joacă tematice. Intrați în lumea animațiilor de la DreamWorks, Columbia Pictures și Lionsgate unde, timp de câteva ore, veți avea impresia că sunteți în centrul acțiunii din filme precum Shrek, Kung Fu Panda, Hotel Transylvania, The Hunger Games și altele. Dacă aveți copii, această experiență le va rămâne cu siguranță întipărită în minte pentru mult timp.

9. Descoperiți arta. Un număr de 11 galerii de artă contemporană, trei muzee și alte câteva zeci de business-uri creative vă așteaptă într-un adevărat hub artistic al Dubaiului, numit Al Serkal. În ultima decadă, zona industrială a cartierului Al Quoz a evoluat într-un spațiu ce concentrează numeroase lucrări internaționale și locale. Veți regăsi, dincolo de porțile clădirilor care, din exterior, arată ca niste hale uriașe, numeroase expoziții care te vor surprinde.

10. Faceți cunoștință cu adevărata cultură locală. Programează o vizită la Sheick Mohammed Centre for Cultural Understanding, unde, în timpul unui mic dejun sau prânz tradițional, puteți afla prin intermediul gazdelor binevoitoare răspunsul la orice întrebare aveți legată de cultura arabă, tradițiile și religia musulmană.

3 informații utile
1. Dubai este o destinație ușor accesibilă și nu atât de costisitoare precum poate ți-ai închipui. O cursă cu compania Fly Dubai, ce durează aproximativ 4 ore, te va costa în jur de 215 euro la Economic și 874 euro la Business Class. www.flydubai.com

2. Știm că ai auzit de cazări la hoteluri cu prețuri exorbitante. În timp ce și acelea sunt o
opțiune, există și variante mai prietenoase cu portofelul, ce oferă condiții excelente. Rezervă o cameră într-unul din hotelurile lanțului Rove. www.rovehotels.com/

3. Programează safari-ul în deșert sau itinerariile culturale alături de o agenție specializată,
care va avea grijă să te ducă de la o destinație la alta și să îți pună la dispoziție ghizi
prietenoși, gata oricând cu explicații și sfaturi. Cei de la Knight Tours oferă servicii
personalizate indiferent de ce îți dorești să vezi și experimentezi. www.knighttours.co.ae

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here