Șase călătorii în care poți să îți descoperi pasiuni ascunse

0
622
Cum ar fi să te întorci dintr-o călătorie cu și mai mult decât amintiri și suvenire -- să îți dezvolți noi abilități care au toate șansele să se transforme în pasiuni?
Cum ar fi să te întorci dintr-o călătorie cu și mai mult decât amintiri și suvenire -- să îți dezvolți noi abilități care au toate șansele să se transforme în pasiuni?

Pe lângă o vizită la muzee, biserici, drumețiile făcute în decoruri de carte poștală și degustarea bunătăților tradiționale, există multe alte forme pe care le poate lua o călătorie. Cum ar fi călătoriile făcute cu scopul de a-ți dezvolta o nouă abilitate, despre care vei avea ocazia să citești mai jos, și câteva destinații ideale spre care să te îndrepți, ambele căutate și selectate de echipa din spatele motorului de căutare pentru oferte de călătorie momondo.ro. Șase călătorii din care ai șanse mari să revii știind să faci ceva în plus.

1. Tabără „în spațiu” – Huntsville, Alabama, SUA
Cine nu ar ciuli urechile dacă s-ar pune problema vizitării spațiului galactic? Să spunem că n-am evoluat într-atât încât să luăm dimineața autobuzul de la colț cu direcția „Lună” și mai pe după-amiază să și ajungem acolo, dar există o alternativă pământească în Huntsville, Alabama și se numește Space Camp™.

Toată experiența durează un weekend, iar pe parcursul acestuia, cursanții primesc misiuni
asemănătoare astronauților adevărați. Simulatoarele, trainerul Multi-Axis și aparatele de
proiectare a spațiului pun umărul la crearea unei experiențe cât se poate de autentice. În plus, vei sta la povești și cafele cu astronauți (cu diplomă) și cu ingineri implicați în misiuni NASA. Îți faci oricum încălzirea în zborul dus-întors București-Birmingham (Alabama).

2. Surf – Ericeira, Portugalia
Orașul portughez Ericeira este singurul loc din Europa care participă la programul World Surfing Reserve care aparține organizației Save the Waves și se dedică conservării mediului, a celei culturale și economice a spațiilor unde se practică surf.

Recifurile de corali și posibilitățile de a te simți bine pe plajă sunt generoase, iar valurile au câte ceva pentru fiecare surfer, de la începători la veterani. Clasele de surf sunt ținute de practicanți cu experiență, care au predat cursuri în Europa și Australia, și acoperă tot, de la călcatul apei la găsirea celor mai potrivite valuri. Prețul cursurilor include două ore de instructaj plus închirierea echipamentului, iar unitățile de cazare se află în apropiata tabără Surf Camp. Iar ca să ajungi acolo, zborul cel mai avantajos e către Lisabona — cine nu ar merge acum în Lisabona?

3. Săpături arheologice – Pădurea Sherwood, Nottinghamshire, Regatul Unit
Regatul Unit abundă în ruine romane bogate, rămășițe lăsate de vikingi și anglo-saxoni și e un loc pe care orice împătimit al istoriei l-ar considera… o comoară. Consiliul Arheologiei Britanice organizează proiecte cu nemiluita, iar voluntarii sunt bineveniți. Croiește-ți drum și descoperă comorile mezolitice din zona Deeside sau participă la cercetări și excavații dedicate drumurilor romane.

Există chiar și un training de excavații de o săptămână în inima Pădurii Sherwood, unde
participanții învață tehnicile necesare, alături de tot ce-au nevoie să știe pentru a identifica
singuri urme de ceramică ale civilizațiilor apuse, pentru a fotografia siturile istorice și câte ceva despre geologie. Ca să ajungi aici, cea mai bună rută e București-Sheffield. Și înapoi.

4. Modelarea sticlei – Veneția, Italia
Te-ai uitat vreodată cu jind la candelabre renascentiste sau la sculpturi făurite din sticlă
multicoloră, întrebându-te cum or fi reușit asemenea bijuterii să iasă din mână de om? Acum e adevărat, ca să atingi nivelul suprem de detalii și perfecțiune durează ani buni, dar poți începe cu începutul și cu niște cursuri la Școala de Sticlă Abate Zanetti, din faimoasa insulă venețiană Murano.

Poți începe cu un curs de un weekend: cel în care ajungi la final să creezi sculpturi vibrante, figurine și bijuterii sau cursul care te va învăța să topești sticla în cuptor și să o modelezi după bunul plac. Și, oricum, o călătorie la Veneția te va transpune în scene de carnaval imaginar sau real, în funcție de perioada în care alegi să-ți rezervi zborul.

5. Arta fierăritului – Gränsfors, Suedia
O fi fierăritul o artă desprinsă din Evul Mediu sau ceva ce parcă te duce cu gândul și mai înainte, la zeul Hefaistos din Legendele Olimpului. O fi el un meșteșug care nu pare să-și mai găsească loc în zilele contemporane, dar iată că rămâne încă viu în micul sătuc Gränsfors din Suedia.

Acesta este locul unde poți să înveți să făurești cu mâna ta tot soiul de instrumente, axe și cuțite, cu un cuțit de fierar și o forjă.

Există un curs de bază de cinci zile unde înveți cum să folosești o forjă pentru a crea obiecte din materiale dure, în vreme ce cursul intermediar te introduce un pic în design și în cele ce țin de estetică. Și după ce ai învățat să faci cu mâna ta balamale și mânere te vei simți, poate, capabil să construiești o casă întreagă. Bineînțeles, există deja un curs pentru asta și este organizat de aceeași școală iar ca să ajungi rapid acolo mai întâi trebuie să aterizezi în Stockholm, o destinație care îți va deschide apetitul pentru design.

6. Degustări de vinuri – Buenos Aires, Argentina
Secole întregi au punctat Argentina pe harta intereselor viticole pentru că istoria vinului și-a făcut culcuș și s-a pus pe fapte mărețe după ce a ochit pământul argentinian. Dacă licoarea de struguri te pasionează înscrie-te la Programul Mente Argentina’s Wine și învăță despre trecutul viticol al regiunii, învață să distingi cu măiestrie gusturile și călătorește în casa argentiniană a vinurilor – regiunea Mendoza. Acest program include toate mesele, cazarea și îți mai dă și ocazia să înveți ceva tango argentinian. Iar cele 30 și ceva de ore de zbor din București până în Buenos Aires vor fi date uitării și-ți vei mulțumi că ai aterizat pentru o vreme pe acest pământ.

SOURCEComunicat de presă
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here