Bucharest RUNNING CLUB anunță calendarul competițiilor pentru 2018

0
707
Bucharest RUNNING CLUB anunță obținerea statutului de Bronze Label din partea IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), certificare acordată Maratonului București.
Bucharest RUNNING CLUB anunță obținerea statutului de Bronze Label din partea IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism), certificare acordată Maratonului București.

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România omologate internațional, a susținut marți, 20 februarie, o conferință de presă pentru a anunța calendarul competițiilor pentru 2018, precum și noutățile acestui an. Au luat cuvântul Zsolt Gyongyossy – Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Franz Weiler – Președinte Director General UNIQA Asigurări, Bogdan Popa – Vicepreședinte Direcția Operațiuni și IT Raiffeisen Bank, Laura Barbu – Director Brand & Marketing Communication Vodafone România, Mirela Burlacu – PR & Marketing Manager Hilton Athenee Palace, Elena Gheorghiță – Marketing Manager Hervis România, Ioana Stanciu – Marketing & PR Manager Hervis Romania, Augustin Iancu – secretar feneral al Federației Române de Atletism, Valeria Răcilă van Groningen – Președintele Bucharest RUNNING CLUB și Paolo Ottone – Director General Bucharest RUNNING CLUB.

Calendarul Bucharest Running Club pentru anul acesta este:

  • 1 aprilie – UNIQA Asigurări Bucharest 10K&FAMILY RUN,
  • 12-13 mai – Volkswagen Bucharest HALF MARATHON (Volkswagen România, unul dintre partenerii tradiționali ai curselor Bucharest RUNNING CLUB, a decis ca în 2018 să devină sponsor oficial al Semimaratonului București, numindu-se astfel, Volkswagen Semimaratonul București),
  • 13-14 octombrie – Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON.

UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN deschide sezonul evenimentelor de alergare lansând provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi și de a alerga împreună, în paralel cu atleții români și străini de elită, îmbinând performanța – 10 kilometri cursă acreditată și inclusă în calendarele internaționale – cu distracția în familie. Ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k&Family Run care vor fi pe 1 aprilie in Parcul Izvor alături de familiile lor sunt: Alina Dumitru, Camelia Potec, Andreea Răducan, Viorica Susanu, Georgeta Andrunache – campioane olimpice, realizatorii radio-TV Eli Roman (Realitatea TV), Mihai Rădulescu (TVR) Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro).

„Ne bucurăm să fim, pentru al treilea an consecutiv, alături de Bucharest RUNNING CLUB în organizarea acestui eveniment și să sărbătorim bucuria practicării sportului împreună cu cei dragi. Cum poate fi mai plăcut pentru copii să descopere lumea dacă nu prin mișcare în aer liber alături de familie și prieteni? UNIQA încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos și sportiv încă din copilărie și dorește ca totul să se desfășoare și în deplină siguranță, de aceea, la finalul anului 2017 am demarat campania Supercopilăria, o campanie de educare și informare pentru prevenirea accidentelor la copii. Până în prezent am ajuns la peste 200 de copii preșcolari din 10 grădinițe din București care au învățat prin joc cum pot preveni situațiile periculoase, iar acțiunile noastre vor continua pe tot parcursul acestui an.
Vă așteptăm pe www.supercopilăria.ro cu sfaturi pentru sănătate și prevenție, dar și la alergare în Parcul Izvor pe 1 aprilie!”, a declarat Franz Weiler, Director General, UNIQA Asigurări.


Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen România ne-a spus:„Sportul este despre pasiune, despre echipă, despre excelență, valori promovate de Volkswagen. Susținem mobilitatea și mișcarea și ne bucură mult să vedem interesul în creștere a publicului din România pentru astfel de competiții”.

Și Bogdan Popa, vicepreședinte al direcției Operațiuni și IT Raiffeisen Bank​, a împărtășit cu noi opinia despre cursele populare: „Maratonul este sportul în care toți membrii familiei pot participa – fie că aleargă, fie că încurajează – toți au posibilitatea să fie parte la un eveniment de masă devenit emblematic pentru București și, de ce nu, pentru România. Credem că prin acest eveniment reușim să inspirăm oamenilor valori specifice unei vieți sănătoase, active, cu implicare socială și preocupări de dezvoltare durabilă”.

La edițiile din 2018 ale Volkswagen Bucharest HALF MARATHON și Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON se va pune un mare accent pe extinderea traseelor pentru o experiență cât mai plăcută pentru alergători. Paolo Ottone, Director General Bucharest RUNNING CLUB ne-a spus câte ceva despre schimbările de trasee. „Competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt pe bucket list-ul multor alergători, români și străini deopotrivă, dovada fiind evoluția numărului de participanți de la an la an. Astfel, pentru 2018, împreună cu Municipalitatea, ne concentrăm pentru a îmbunătăți traseele competițiilor, pentru a fi capabile să combine viteza și fluența tehnică cu frumusețile capitalei. Vrem să sporim experiența alergătorilor prin îmbunătățirea logisticii pre și post cursă, un Sport Expo cât mai dinamic și interactiv pentru participanți”.

„Mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor instituționali pentru suportul constant, fiind parteneri activi în organizarea evenimentelor Bucharest RUNNING CLUB. Totodată doresc să mulțumesc alergătorilor care participă la evenimentele BRC, perseverența și determinarea tuturor este emoționantă și ne motivează să organizăm competiții cât mai atractive și în condiții de maximă siguranță”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, Președinta Bucharest RUNNING CLUB.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here